Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:56 25 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce mai fac angajatii spitalului prinsi cu mita

ro

14 Nov, 2009 01:47 1744 Marime text
angajati_judetean_valentin_craciun_pentru_online.jpgContractele de muncă ale angajaţilor prinşi cu mită au fost doar suspendate şi se aşteaptă o hotărâre definitivă şi executorie a instanţei. Dacă vor fi găsiţi nevinovaţi, se vor putea întoarce la muncă.

În urmă cu aproximativ trei luni, Maria Magdalena Popovici Necula şi Valentin Crăciun, doi angajaţi ai Serviciului de Investiţii Dezvoltare din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa (SCJU), erau acuzaţi de luare de mită.

Pe 28 august, Valentin Crăciun chiar a fost prins de procurori şi de ofiţerii DGA, în timp ce primea suma de 5.000 de lei de la una dintre persoanele ce au formulat denunţul. Ca atare, cei doi au petrecut mai mult de două săptămâni în arestul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, însă ulterior au fost eliberaţi.

Procurorii au ajuns atunci la Necula şi Crăciun în urma unor denunţuri formulate de reprezentanţii unei firme care desfăşura contracte cu SCJU.

Denunţătorii au afirmat că Necula şi Crăciun, „pe parcursul executării unui contract de prestări servicii privind modernizarea centralei termice a spitalului, au pretins şi primit, în mai multe rânduri, suma de 15.000 de lei".

Mai mult, în primăvara anului 2009, Maria Necula „a pretins denunţătorilor şi a beneficiat de lucrări de amenajare în valoare de 17.000 de lei, pentru modernizarea locuinţei de serviciu, în scopul avizării devizelor de lucrări".

Ambii angajaţi şi-au susţinut nevinovăţia în nenumărate rânduri, însă pe numele lor s-a deschis un proces.

La momentul de faţă, Valentin Crăciun şi Maria Popovici Necula sunt şi nu sunt angajaţii SCJU Constanţa. Potrivit managerului Dan Căpăţână, „cei doi au fost suspendaţi din funcţii din momentul trimiterii în judecată".

Astfel, „au contractul de muncă suspendat până la soluţionarea cazului", a precizat dr. Căpăţână.

Atribuţiile acestora au fost preluate între timp de alţi angajaţi ai SCJU, însă, cel puţin teoretic, cei doi nu se pot considera şomeri.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii