Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:29 03 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce spune avocatul Adrian Cuculis despre cererea de schimbare a încadrării juridice (VIDEO)

ro

07 Jun, 2024 17:01 898 Marime text


Avocatul Adrian Cuculis, din cadrul Baroului București, apărătorul unora dintre victimele accidentului din 2 Mai, a declarat în fața presei, după ultimul termen de judecată, în dosarul în care Vlad Pascu este acuzat de uciderea a două persoane și rănirea altor trei, că există un motiv solid pentru care crede că este necesară schimbarea încadrării juridice.

Vă spun o chestiune pe care n-am mai spus-o până acum, în acest proces, și pe care vă mărturisesc că am discutat-o de la termenul trecut, cu domnul Dragomir. Uitându-ne din nou a 100-a oară pe acele imagini pe care le știți cu toții, din fața unității militare – părea, la momentul respectiv că Vlad Pascu nu avea ce să caute în afara spațiului carosabil. Mașina nu a pierdut-o de sub control, se arată foarte clar în expertiză,  și am ridicat și eu acestă problemă. Domnule, dacă el a încercat cu câteva ore înainte, mergea cu viteză, 200 km/h, în localitate, și așa mai departe, de ce nu am crede că ar fi săvârșit fapta asta cu intenție directă?”, a spus avocatul.

    
 

Reamintim că instanța a dispus amânarea pentru data de 14 iunie a pronunţării asupra cererii de schimbare a încadrării juridice.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
 
Citește și:
Declarații de după ședința de judecată Părinții victimelor speră la dreptate, în Dosarul 2 Mai (VIDEO)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii