Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:19 01 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CFR Tânăr electrocutat în Gara Ghioroc, filmat de prieteni (VIDEO)

ro

01 Aug, 2024 12:45 343 Marime text
Imagini de la eveniment, foto: Facebook/ CFR Infrastructura O nouă tragedie s-a petrecut chiar în cursul nopții trecute în stația Ghioroc, transmite CFR Călători. 

În ciuda numeroaselor avertismente transmise, dar și a campaniilor publice de conștientizare a pericolului pe care îl reprezintă nerespectarea unor reguli și norme de conduită în incinta stațiilor CF, triajelor și în zonele adiacente, mulți tineri inconștienți încă își pun viața în pericol!

Deși în ultimii ani s-a redus numărul persoanelor electrocutate în stațiile de cale ferată, după ce s-au urcat pe vagoanele de tren, o nouă tragedie s-a petrecut chiar în cursul nopții trecute în stația Ghioroc, unde un tânăr teribilist, în vârstă de 19 de ani, s-a urcat pe un vagon de marfă, garat pe o linie abătută, și a fost electrocutat.

Tânărul, deși însoțit de un grup de prieteni, nu a fost oprit de niciunul dintre aceștia să nu urce pe vagon, din contră prietenii care îl însoțeau au filmat actul de inconștientă extremă surprinzând inclusiv momentul fatal în care tânărul este electrocutat!- transmite purtător de cuvânt CFR SA, Oana Brânzan.  


Echipajul SMURD a fost solicitat să intervină pentru a acorda primul ajutor, tânărul fiind transportat la unitatea medicală, cu arsuri pe aproximativ 70% din corp!

ATENȚIE – teribilismul și inconștiența te pot ucide!

Tensiunea în linia de contact este de 27.000 V, iar ACTUL ELECTRIC FORMAT este FATAL!

Cablul sub tensiune creează un câmp electric care este periculos la distanţe mici. Un om care se apropie de cablu, urcându-se pe vagon sau pe locomotivă, devine un fel de paratrăsnet. Fiind neutru din punct de vedere electric, are loc o străpungere a aerului şi o descărcare electrică, formându-se astfel un arc electric la o distanță mai mică de 1.5 metri de linia de contact!

STATISTICA accidentelor prin electrocutare din ultimii 10 ani:
  • 2014 - 2020: 60 de cazuri de persoane electrocutate în zonele feroviare
  • 2021 - 2023: 27 de cazuri de persoane electrocutate în zonele feroviare
  • 2024 (ianuarie - august) - 3 cazuri de persoane electrocutate

Video, AICI 



Citește și:

Două persoane au murit electrocutate într-o piscină din judeţul Braşov
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii