Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
11:01 27 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Chiru vrea sa anuleze PUZ Mamaia

ro

04 Aug, 2010 00:43 2178 Marime text
Cap_6_Gigi_Chiru.jpgAşa cum fusese anunţat la sfârşitul săptămânii trecute, Inspectoratul Teritorial în Construcţii a formulat, în cursul zilei de ieri, cererea de chemare în judecată a Consiliului Local Constanţa, pentru anularea hotărârii 302/28.05.2009, prin care a fost aprobat planul urbanistic zonal (PUZ) al staţiunii Mamaia.

„Întrucât administraţia locală nu înţelege să respecte legislaţia privind regimul de autorizare a construcţiilor, ITC, prin adresa 1927/02.08.2010, a depus acţiunea de chemare în judecată în vederea anulării HCL 302 prin care a fost aprobat PUZ -ul Mamaia", a anunţat Gigi Chiru.

Chiru---Gigi-Chiru-59.jpgGigi Chiru, inspector-şef teritorial în cadrul Inspectoratului Teritorial în Construcţii Sud Est a precizat că la baza cererii de chemare în judecată stă faptul că, în urma unui control efectuat de inspectorii ISC la data de 15.04.2010, verificându-se planul urbanistic zonal al staţiunii Mamaia aprobat prin HCL nr. 302/2009, s-a constatat că este deficitar sub mai multe aspecte. În data de 30.06.2010, ISC a făcut plângere prealabilă împotriva Consiliului Local ,,privind aprobarea PUZ Mamaia". Faţă de situaţia constatată în urma controlului, în plângere se solicita ,,revocarea hotărârii Consiliului Local privind aprobarea PUZ, sau, dacă revocarea nu mai este posibilă, anularea acestei hotărâri". Municipalitatea nu a luat nicio măsură în acest sens, ba mai mult, a continuat să emită autorizaţii de construire pentru Mamaia. ,,Hotărârea Consiliului Local Constanţa nr. 302/2009 a fost emisă cu încălcarea dispoziţiilor legale referitoare la avizarea documentaţiilor de urbanism şi, potrivit art. 64 alin. 2 din legea privind amenajarea teritoriului şi urbanismul nr. 350/2001, documentaţiile de amenajare a teritoriului şi de urbanism aprobate fără avizele prevăzute de reglementările în vigoare sunt nule", a mai arătat şeful ISC. ,,Pentru că în România este nevoie ca emitenţii autorizaţiilor de construire să cunoască şi să respecte legislaţia în vigoare, din dorinţa de a contribui la o dezvoltare urbană armonioasă şi durabilă, ISC îşi propune să verifice şi să atace în contencios toate documentaţiile de urbanism care au fost aprobate fără respectarea legii, din toate localităţile turistice de pe litoral", a conchis şeful ISC.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • cutu 04 Aug, 2010 08:55 chiar sunt curios cum s-a dat autorizatie de constructie terasei By Tony(vis-ais de Iaki) care este pe plaja si care adauga cate un etaj pe an constructiei(initial similara cu Rasarit de soare). pe ansamblu, oricum Mamaia va fi parasita incet incet de turisti(sigur de cei straini)datorita aspectului dezolant(garduri vii care arata ca naiba, gazon fie lipsa, fie crescut aiurea si neingrijit, copaci strambi din soiuri care atrag tantari si neaspectuosi, trotuoare foarte mici si pline fie de pamant sau gropi, garduri ruginite si rupte, constructii ridicate anapoda, faleza care nu-ti asigura vederea la mare ci la cladirile construite pe plaja, lipsa de atractii turistice, sezlonguri inghesuite pe plaja de nu mai vezi nisipul, etc). toate parca au fost mentinute si sustinute pentru a nu avea viitor aceasta statiune. pe termen mediu si lung este sortita dezastrului. dupa ce se va termina autostrada si centura Constantei, Mamaia va fi un loc din ce in ce mai putin vizitat. sudul litoralului va creste din ce in ce mai mult iar bulgarii vor avea cel mai mult de castigat. daca acum se lauda cu aproximativ 1 milion de turisti romani pe an(incluse si statiunile montane, care la randul lor au fost facute de germani si austrieci), sa vedeti ce de turisti vor avea cand drumurile vor permite un acces mai facil catre aceste destinatii.