Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:37 27 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CIADO nu vrea referendum privind legalizarea drogurilor usoare

ro

27 Oct, 2009 02:25 1556 Marime text
Centrul Internaţional Antidrog şi pentru Drepturile Omului din România (CIADO) trage un semnal de alarmă referitor la cheltuirea nejustificată a unor sume importante de bani, din fonduri publice, pentru realizarea de referendumuri pro sau contra legalizării consumului de droguri uşoare.

Preşedintele CIADO România, academician Constantin Bălăceanu Stolnici, este de părere că legitimitatea unor astfel de referendumuri ar fi justificate doar în condiţiile în care Codul Penal ar fi fost în dezbatere publică. În plus, reprezentanţii CIADO cred că prin aceste referendumuri, „autorităţile provoacă la consum de droguri".

„Am fi preferat ca partidele politice să dezbată, în procedură de urgenţă, închiderea «magazinelor de vise» ce comercializează substanţe psihotrope şi halucinogene. În ultima perioadă, în România, numărul adolescenţilor ce ajung la spital din cauza consumului de astfel de substanţe în combinaţie cu alcoolul a crescut alarmant", se arată într-un comunicat semnat de preşedintele CIADO.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii