Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
21:44 12 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cine-l acoperă pe constănţeanul bănuit de un prejudiciu-record

ro

08 Apr, 2011 02:41 2133 Marime text
Firma_Politia_Port_sediu.jpgÎn urma extinderii cercetărilor, au rezultat obligaţii de plată stabilite suplimentar la bugetul consolidat de stat sub formă de TVA, în valoare de peste 33.000.000 de lei, precum şi sub formă de impozit pe profit, în valoare de peste 26.300.000 de lei

Caz suspect în Portul Constanţa! După ce au constatat că administratorii unei firme constănţene ar fi cauzat un prejudiciu-record de circa 600 de miliarde de lei vechi, autorităţile par să-i protejeze pe consideraţi a fi responsabili de gaura de sute de miliarde din buget. Cel puţin, aceasta pare să fie concluzia care se desprinde din misterul total ce învăluie cazul instrumentat de Biroul Investigarea Fraudelor din cadrul Serviciului Transporturi Maritime Constanţa.

Centrul de Informare şi Relaţii Publice din cadrul Inspectoratul General al Poliţiei Române a postat ieri un comunicat pe site-ul Ministerului Administraţiei şi Internelor prin intermediul căruia se prezenta documentarea activităţii infracţionale a doi administratori ai unei firme din Constanţa, care sunt suspectaţi de crearea unui prejudiciu de aproape 600 de miliarde de lei vechi de lei vechi. „Valentin B., de 36 de ani, din Constanţa şi Iulia D., de 29 de ani, din Buzău, administratori ai unei societăţi comerciale din Constanţa sunt suspectaţi că, în perioada iunie 2007 - septembrie 2010, au evidenţiat în actele contabile sau în alte documente legale cheltuieli care nu au la bază operaţiuni comerciale din acestea rezultând obligaţii de plată stabilite suplimentar la bugetul consolidat al statului", se mai arată în informarea MAI. Mai mult decât atât, cei doi administratori sunt bănuiţi că în momentul achiziţionării şi comercializării de cereale au întocmit în fals avize de expediţie şi facturi fiscale efectuând cu ştiinţă înregistrări în contabilitate în acest sens. „În urma extinderii cercetărilor au rezultat obligaţii de plată stabilite suplimentar la bugetul consolidat de stat sub formă de TVA, în valoare de peste 33.000.000 de lei, precum şi sub formă de impozit pe profit, în valoare de peste 26.300.000 de lei", potrivit activităţii de cercetare a Biroului Investigarea Fraudelor din cadrul Serviciului Transporturi Maritime Constanţa. Administratorii mai sus precizaţi sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi fals intelectual.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii