Cine-l vrea pe Bogatu după gratii Soţia subprefectului şi magistratul cu silicoane (documente)
Cine-l vrea pe Bogatu după gratii: Soţia subprefectului şi magistratul cu silicoane (documente)Eugen Bogatu, fostul director portuar pe care Direcţia Naţională Anticorupţie îl acuză că ar fi unul dintre liderii sistemului para-legal de vămuire a mărfurilor în porturile constănţene, s-a ales cu mandat prelungit de arestare, semnat de acelaşi judecător care a dispus arestarea „trio-ului" Căşuneanu - Locic - Costiniu în cursul anului trecut. Chiar mai mult decât atât, magistratul Corina Michaela Jîjîie, preşedintele completului care a prelungit arestul pentru lotul „Portul", este soţia subprefectului de Dâmboviţa, Antonel Jîjîie, despre care se scria că ar fi, la rândul său, în atenţia DNA cu privire la diverse retrocedări cu iz ilegal în Bucegi. Din completul care a analizat cererea de prelungire a arestului pentru suspecţii din dosarul Portul, formulată de procurorii DNA, a făcut parte şi magistratul asistent Valeria Maurer, despre care cotidianul bucureştean Cancan a scris că ar fi fost părăsită de soţ pentru că şi-ar fi pus silicoane.
Prin încheierea cu numărul 1026 din 11 iulie 2011, pronunţată în dosarul 5715/1/2011 al Secţiei penale a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, suspecţii arestaţi în dosarul „Portul", printre care celebrii Eugen Bogatu şi Aurelian Pilcă, s-au ales cu mandatele prelungite pentru încă o lună. În ceea ce o priveşte pe judecătoarea Corina-Michaela Jîjîie, aceasta a menţionat în declaraţia de avere de la sfârşitul anului trecut că nu deţine terenuri în proprietate, ci are un apartament în Bucureşti în suprafaţă de 70,7 mp cumpărat în rate în anul 2005. Soţul său, Antonel Jîjîie, subprefectul de Dâmboviţa, deţine şi el un apartament de 53,8 mp, cumpărat în 1991 în Târgovişte.
BMW din 2011
Dacă, la sfârşitul anului trecut, soţii Jîjîie deţineau un Audi A4 fabricat în 2008 cumpărat cu ajutorul unui împrumut bancar, în declaraţia completată în luna iunie 2011, subprefectul de Dâmboviţa a menţionat existenţa unui BMW 520d fabricat în 2011, pentru care s-a achitat un avans de 30.000 de lei. Vechiul autoturism a fost vândut pe data de 1 iunie 2011 unui anume Adrian Chiţescu, pentru suma de 80.000 de lei. Economiile totale ale soţilor Jîjîie se ridică la suma de 227.137 de lei, fiind vorba despre două depozite bancare deschise în 2007 şi 2008, cei doi deţinând totodată şi 2% din SC Dâmboviţa SA, valoarea acţiunilor fiind de 26.190 de lei. Judecătoarea şi soţul său au datorii de peste 80.000 de lei la bănci şi alţi 117.971 de lei către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Venitul anual al judecătoarei este de 158.882 de lei, ca urmare a activităţii desfăşurate la Curtea Supremă a României, iar soţul său a avut un venit anual de 59.009 lei. În plus, subprefectul a mai realizat alţi 7.463 de lei, fiind vorba despre indemnizaţia ATOP. Magistratul care i-a menţinut arestul lui Bogatu a precizat că este membru în Asociaţia europeană a judecătorilor pentru mediu. La rândul ei, magistratul asistent Valeria Maurer, despre care presa bucureşteană a scris că ar fi fost părăsită de soţ pentru că şi-ar fi pus silicoane, a precizat că nu are niciun interes. În schimb, aceasta deţine un apartament de 90 mp cumpărat în 2002 şi conduce un Volkswagen fabricat în 2010, pe care l-a achiziţionat în baza unui credit. Datoriile sale totale se ridică la 31.400 de euro şi „400 milioane de lei", ultima datorie provenind dintr-un credit contractat în 2010 pe o perioadă de cinci ani. Nu în ultimul rând, este de menţionat că, din salariile încasate în calitate de magistrat asistent la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Valeria Maurer a obţinut un venit anual de 108.591 de lei.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp