Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:48 01 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ciolacu „Includerea ansamblului "Calea Eroilor" de Brâncuşi în Patrimoniul UNESCO, oportunitate pentru Oltenia să atragă vizitatori“

ro

27 Jul, 2024 17:20 663 Marime text
Ansamblul Monumental „Calea Eroilor“, foto: Facebook/ Marcel Ciolacu Ansamblul Monumental „Calea Eroilor“, realizat de Constantin Brâncuși la Târgu Jiu și Frontierele Imperiului Roman - Dacia au fost înscrise în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO, conform unui comunicat al MAE. 

Cu acest prilej, Ciolacu a transmis un mesaj unde a punctat că această recunoaștere internațională reprezintă atât un tribut artistic profund pentru valoarea operelor marelui Constantin Brâncuși, cât și o oportunitate pentru Târgu Jiu și regiunea Olteniei de a atrage vizitatori din întreaga lume, care să se conecteze cu istoria și tradițiile românești.

Iată mesajul lui Marcel Ciolacu: 

După 33 de ani de demersuri, Ansamblul Monumental „Calea Eroilor“, realizat de Constantin Brâncuși la Târgu Jiu, a intrat pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO.

Această recunoaștere internațională reprezintă atât un tribut artistic profund pentru valoarea operelor marelui Constantin Brâncuși, cât și o oportunitate pentru Târgu Jiu și regiunea Olteniei de a atrage vizitatori din întreaga lume, care să se conecteze cu istoria și tradițiile românești.

Felicitări tuturor celor care au contribuit la această reușită!- a transmis Marcel Ciolacu. 


Citește și: 

Ansamblul Monumental „Calea Eroilor“, realizat de Constantin Brâncuși la Târgu Jiu, înscris în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii