Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:03 16 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Circulație feroviară oprită din cauza unui incendiu pe ruta Palas - Valu lui Traian! Traficul a fost reluat

ro

16 Jul, 2024 13:30 365 Marime text




UPDATE 1: La această oră continuă intervențiile desfășurate de pompierii militari pentru stingerea incendiului de vegetație din zona Palas - Valu lui Traian, situație în care alte 2 trenuri - IR 1936 (Constanța - Brașov) și IR 1881 (București Nord  - Constanța) au fost oprite temporar în Palas, respectiv Basarabi.

UPDATE 2: Potrivit Companiei Naţionale de Căi Ferate CFR,  traficul feroviar a fost reluat la ora 14:37 pe Magistrala 800 București - Constanța, incendiul de vegetație dintre stațiile PALAS - VALU lui TRAIAN fiind stins de către pompierii militari, care au permis redeschiderea circulației feroviare.

Reamintim faptul că, în intervalul orar 12:40 - 14:35, traficul feroviar a fost închis la solicitarea pompierilor militari, care au acționat cu autospeciale pentru stingerea unui incendiu extins până în apropierea căii ferate pe zona PALAS - VALU lui TRAIAN.

Îîn intervalul orar necesar desfășurării intervențiilor de stingere a incendiului, următoarele 6 trenuri de călători au staționat temporar în gările adiacente zonei afectate de incendiu sau în stațiile de îndrumare:

- IR 1930 (Brașov - Constanța) - oprit în Valu lui Traian
- IR 11683 (București Nord - Constanța) - oprit în Valu lui Traian
- IR 1936 (Constanța - Brașov) - oprit în Palas
- IR 1881 (București Nord - Constanța) - oprit în Basarabi
- R 8010 (Constanța - București Nord) - oprit în Constanța, stație de îndrumare
- IR 1996 (Constanța - Craiova) - oprit în Constanța, stație de îndrumare
 
  • Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA informează că circulația feroviară este oprită la această oră pe Magistrala 800 București - Constanța, din cauza unui incendiu de vegetație, care s-a extins până în apropierea căii ferate pe intervalul PALAS - VALU lui TRAIAN și necesită intervenția pompierilor militari.

Reprezentanții echipajelor de intervenție au interzis circulația trenurilor din ambele sensuri pe distanța PALAS - VALU lui TRAIAN, pentru accesul și intervențiile cu autospecialele de stingere a incendiului.

În acest moment, două trenuri de rang - IR 1930 (Brașov - Constanța) și IR 11683 (București Nord - Constanța) - au fost oprite temporar în Valu lui Traian, acestea urmând să fie reînscrise în circulație după finalizarea intervențiilor de stingere a incendiului.

„Transmitem scuze călătorilor pentru disconfortul creat și îi asigurăm că personalul feroviar al SRCF Constanța va depune toate eforturile necesare pentru reînscrierea operativă a trenurilor în circulație, odată cu finalizarea intervențiilor desfășurate de pompierii militari în zona respectivă.

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA transmite scuze călătorilor pentru disconfortul creat și îi asigură că toate intervențiile desfășurate, în această perioadă, de echipele specializate pentru stingerea incendiilor de vegetație, care se extind până în zona căii ferate, au un rol esențial în menținerea siguranței pe calea ferată”, trasmite CFR.




Citește și
UPDATE. Știri Constanța Incendiu la un autocamion pe A2! Intervin pompierii
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii