Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
19:54 11 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Client al ofiţerilor de la Investigarea Fraudelor Chinez cu importuri în Portul Constanţa, cu jalba-n proţap la judecătorie

ro

28 Jan, 2012 01:54 2300 Marime text
Liang Cheng, cetăţeanul chinez pe care ofiţerii de la Investigarea Fraudelor şi procurorii constănţeni l-ar fi văzut arestat în noiembrie 2011, însă pentru care instanţele au decis cercetarea în libertate, a ajuns din nou la Judecătoria Constanţa. De această dată, chinezul cu afaceri în Vama Agigea se judecă pentru copiii săi.

Concret, pe rolul Secţiei civile a Judecătoriei Constanţa a fost înregistrat în urmă cu trei zile dosarul cu numărul 1848/212/2012, în care Liang Cheng, în calitate de reclamant, a dat-o în judecată pe Florina Dolores Ioniţă, solicitând emiterea unei ordonanţe preşedinţiale pentru „încredinţare provizorie minori". Cauza urmează să fie judecată la data de 3 februarie. Anterior, cetăţeanul chinez introdusese în justiţie, la aceeaşi instanţă, acţiunea înregistrată sub numărul 1847/212/2012, al cărei obiect era reprezentat de „exercitarea autorităţii părinteşti reîncredinţare minor". De asemenea, pârâtul era Florina Dolores Ioniţă, iar procesul acesta urmează să se judece pe data de 25 mai. Aşa cum am menţionat, acestea nu sunt singurele dosare în care figurează numele lui Liang Cheng. În data de 12 noiembrie 2011, tot la Judecătoria Constanţa, dar la Secţia penală, a fost înregistrat dosarul cu numărul 29965/212/2011, în care procurorii cereau arestarea preventivă a cetăţeanului chinez Liang Cheng. În urma analizării propunerii de arestare, judecătorii au hotărât să o respingă.

Interdicţiile lui Cheng

În încheierea din 13 noiembrie, se arată că instanţa „respinge propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa privind arestarea preventivă pentru o perioadă de 29 de zile a inculpatului Cheng Liang". În schimb, judecătorii au hotărât ca suspectul să fie cercetat în stare de libertate, dar cu interdicţia de a părăsi Constanţa timp de o lună. Pe parcursul acestui interval, cetăţeanul chinez trebuia să se prezinte la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat, să se prezinte la secţia de poliţie în a cărei rază teritorială locuieşte conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat şi să nu îşi schimbe locuinţa fără încuviinţarea instanţei. Totodată, una dintre condiţiile pentru libertate dispuse în cazul cetăţeanului chinez era ca acesta „să nu se apropie de suspecţii Bicoi Luminiţa şi Omer Enghin şi să nu comunice cu aceştia direct sau indirect". Încălcarea cu rea-credinţă a dispoziţiilor instanţei urmau să conducă automat la arestarea chinezului. Ulterior, recursul procurorilor împotriva acestei decizii a fost respins de Tribunalul Constanţa. Concret, numele lui Liang Cheng se lega de ancheta desfăşurată de ofiţerii de la Investigarea Fraudelor cu privire la firma SC Douceur Imp-Exp 98 SRL Constanţa, al cărei administrator este Liang Cheng. Conform datelor oficiale, în 2009, firma, care are ca obiect de activitate „comerţul cu ridicata nespecializat", a avut o cifră de afaceri 4.155.495 de lei, 18 salariaţi şi un profit net de 104.582 de lei, în condiţiile în care cheltuielile totale au fost de 4.030.993 de lei. Oamenii legii au în atenţie firma chinezului, dat fiind că există suspiciuni că s-ar fi încălcat legislaţia română, aducând prejudicii bugetului de stat, prin importurile desfăşurate în Portul Constanţa şi Portul Constanţa Sud Agigea.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii