Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:50 30 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CNSLR Frăția pichetează, joi, Prefectura Constanța! Cere guvernului măsuri pentru stoparea crizei costului vieții (GALERIE FOTO+VIDEO)

ro

27 Oct, 2022 12:04 1770 Marime text


Joi, 27 octombrie 2022, membrii confederației vor organiza acțiuni de protest în  București, Bacău, Constanța, Cluj, Iași, Târgu Mureș, Târgu Jiu și Timișoara!
 
Cea mai mare Confederație Națională din țară, CNSLR-Frăția, organizează joi, 27 octombrie 2022 de la ora 12.00, acțiuni de pichetare în București, Bacău, Constanța, Cluj, Iași, Târgu Mureș, Târgu Jiu și Timișoara pentru creșterea salariilor și pensiilor angajaților români. În București, acțiunile de protest vor avea loc în fața Ministerului Muncii și Solidarității Sociale și a Ministerului Finanțelor Publice începând cu ora 12.00 iar la Ministerul Energiei la ora 13.00.


 

Lucrătorii din România, la fel ca cei din Uniunea Europeană se confruntă cu o criză fără precedent a costului vieții. Nu salariile sunt cauza inflației, principalele victime ale acestei crize fiind tocmai lucrătorii prost plătiți și persoanele vulnerabile. Considerăm că angajatorii, Guvernul și Uniunea Europeană au responsabilitatea de a lua măsuri urgente pentru a ameliora această criză a costului vieții.  Din acest motiv, lucrătorii și sindicatele din România alături de cei din întreaga Europă solicită un un plan concret și viabil pentru a aborda criza costului vieții și pentru a trece către o economie sustenabilă, cu rezultate concrete pentru lucrători., transmit membrii confederației CNSLR-Frăția. 

Sunt 500 de protestatari - pentru atâtea persoane a fost obținută aprobarea. Cei 500 sunt din toată regiunea de Sud-Est. 


Constantin Grosu, președintele CNSLR Frăția Constanța

Sperăm să trezim guvernanții, să trezim UE! Vedeți și dvs că salariile au rămas pe loc.Mesajul nostru este ca și guvernanți să rpivească și către popor. a spus Constantin Grosu, președintele CNSLR Frăția Constanța, prezent la eveniment. 





Anunțul membrilor confederației despre nemulțumiri 


Solicităm Guvernului României să întreprindă demersuri pentru:
  1. Creșteri salariale pentru a face față creșterii costului vieții; 
  2. Compensații pentru persoanele care au dificultăți în a-și plăti facturile la utilități/ energie/ chirie, pentru a-și asigura condițiile de trai decente, precum și dreptul la hrană, toate acestea fiind drepturi ale omului și trebuind protejate. Aproximativ 9,5 milioane de lucrători  în U.E. au avut deja dificultăți în a-și plăti facturile la energie înainte de începerea crizei costului vieții. Costurile în creștere ale alimentelor și ale altor bunuri esențiale forțează milioane de lucrători să facă alegeri dureroase și îi împing pe mulți în sărăcie. 
 
În România:

-Preţurile de consum în luna septembrie 2022 comparativ cu luna august 2022 au crescut cu 1,3%.
-Rata anuală a inflaţiei în luna septembrie 2022 comparativ cu luna septembrie 2021 este 15,9%.
-Rata medie a modificării preţurilor de consum în ultimele 12 luni (octombrie 2021 – septembrie 2022) faţă de precedentele 12 luni (octombrie 2020 – septembrie 2021) este 11,8%. 



3. ​Plafonarea prețului la energie/gaze, în special pentru persoanele fizice, precum și aplicarea unei taxe suplimentară pe profiturile excesive ale companiilor din aceste domenii, pentru a nu li se permite să speculeze această criză, coroborate cu alte măsuri pentru a împiedica marile corporații să-și mute profiturile în paradisuri fiscale.  Până în iulie anul acesta, costul gazului și al electricității a crescut cu 38% în Europa față de anul trecut, iar costul continuă să crească. 

​4. Aplicarea de măsuri naționale și europene de sprijin anticriză pentru protejarea veniturilor și locurilor de muncă în industrie, servicii și sectorul public și pentru finanțarea măsurilor sociale pentru a putea face față acestei crize și proceselor de tranziție justă.

5. Reformarea funcționării pieței energetice a Uniunii Europene. Recunoașterea faptului că energia este un bun public, precum și nevoia de investiții pentru a aborda cauzele fundamentale ale crizei, cum ar fi investițiile insuficiente în energia verde și consecințele privatizării în acest sector. 

6. Deschiderea spre un dialog constructiv cu sindicatele pentru elaborarea și  implementarea de măsuri  anticriză prin dialog social, conștienți fiind de gravitatea și urgența situației.       

7. Creșterea imediată a pensiilor, fiind categoria cea mai defavorizată.
 
În paralel cu declanșarea acțiunilor de protest, reprezentanții Confederației CNSLR-Frăția vor continua demersurile pentru a convinge Guvernul să ia toate măsurile necesare stopării crizei costului vieții. Vă vom ține la curent cu evoluția evenimentelor., mai precizează sursa citată. 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii