Colegiul Prefectural, în manieră inedită. Prezentări ale reprezentanților ANIF, ABADL și AJFP Constanța (GALERIE FOTO +VIDEO)
Colegiul Prefectural, în manieră inedită. Prezentări ale reprezentanților ANIF, ABADL și AJFP ConstanțaJoi, 27 octombrie, începând cu ora 09:30, are loc Colegiul Prefectural, în Sala Ovală a instituției. Colegiul se va desfășura în sistem hibrid, fiind prevăzute prezentări ale reprezentanților ANIF Constanța, ABADL și AJFP Constanța.
Ședința este difuzată pe un ecran montat în fața Cancelariei Prefectului, urmând ca, la final, reprezentanții presei să fie invitați în sală pentru declarații.
Participă în sistem de videoconferință toate deconcentratele.
"Pentru luna aceasta, pe ordinea de zi sunt prevăzute trei puncte", a spus Silviu Iulian Coșa.
Este vorba de probleme legate de irigații, agricultură și de eroziunea costieră.
Ultimul punct de pe ordinea de zi se referă la probleme financiare prezentate de conducerea ANAF.
Lia Nedea, de la ANIF ia cuvântul.
În ceea ce privește reabilitarea infrastructurii secundare de irigații pe fonduri europene, există câteva zeci de proiecte. 79.000 hectare vor fi contractate la anul pentru irigații."Schimbările climatice sunt reflectate în reperul de precipitații, temperatură", a spus Nedea.
Hristu Uzun de la ABADL va face o prezentare a stadiului proiectului de reducere a eroziunii costiere stadiul 2.
Hristu Uzun, ABADL, vorbește despre situația celor 167 de sectoare de plajă care trebuie scoase la licitație. Cele mai multe sunt în Mamaia (73). Majoritatea au fost eliberate prin ajungerea la termen.Vorbim de 31 km de plajă!
Bogdan Moroșanu de la ANAF vorbește în continuarea evenimentului.
Pentru un raport de 1 ianuarie - 31 august, 235 controale inopinante. Obligații fiscale de 68 de milioane lei. Suplimentare.
"Pe ANIF, pe fonduri europene, avem pe PNI două: baza Galeșu și în continuare cu Sinoe - 95 la sută. Pe OAI - opt proiecte pe o submasură și alte 15 pe altă submasură. Suma totală este de 23 milioane de euro. La Sinoe vorbim de 37 milioane lei, în prezent fiind 33 milioane lei cheltuiți până în prezent ", spune Lia Nedea.
Principala problemă identificată de Lia Nedea face referire la OUAI-uri care nu s-au declarat până acum de utilitate publică pentru a atrage fonduri."Pe întreținere și reparații, au fost pe aducțiuni fonduri atrase - 17 milioane lei de la Guvern", a mai spus Lia Nedea.
În cadrul evenimentului s-a discutat și despre situația de la Capul Turcului, despre procesul de înnisipare. Lucrările de la Eforie ar trebui să se încheie pe 9-10 decembrie, iar acum sunt în proces de avizare pentru corabia scufundată. Însă lucrurile sunt impotmolite la Ministerul Culturii din lipsa unui scafandru-arheolog.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Vezi toate STIRILE VIDEO!