Colonelul acuzat de cămătărie şi-a început activitatea cu familia asociatei Suveica banilor „manageriaţi" de Nicolae Aldea
Colonelul acuzat de cămătărie şi-a început activitatea cu familia asociatei: Suveica banilor „manageriaţi"Dat afară cu scandal în anul 1996 din funcţia de adjunct al Departamentului Logistică a Brigăzii de Jandarmerie, fostul locotenent-colonel Nicolae Aldea a ajuns ieri, în cătuşe, în faţa judecătorilor Tribunalului Constanţa. Fostul şef din jandarmerie a venit „reunit" de cătuşe de cele două presupuse locotenente ale sale, cum le-au numit oamenii legii, Mariana Ciuciuleacă şi Valentina Stănculescu. Cei trei au calitatea de inculpaţi în dosarul cu numărul 6921/118/2012 al Secţiei penale a Tribunalului Constanţa, ieri fiind aduşi în faţa completului prezidat de magistratul Nermin Apzait, după ce procurorii Serviciului Teritorial Constanţa al DIICOT au solicitat arestarea lor preventivă, pentru o perioadă de 29 de zile. La finalul dezbaterilor, instanţa a admis propunerea şi a emis mandatele de arestare. Foarte interesant, alte trei persoane cercetate alături de aceştia au fost lăsate în libertate în urma audierilor, procurorii hotărând să ia faţă de aceşti suspecţi măsura preventivă a obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu. În paralel, oamenii legii au precizat că niciun notar public constănţean nu este pus sub acuzare în dosar. Până la închiderea ediţiei, instanţa nu luase încă o decizie cu privire la arestarea sau lăsarea în libertate a suspecţilor.
La o primă vedere, fostul jandarm Nicolae Aldea ar putea părea un afacerist constănţean. Cu numele fiindu-i asociat cu mai multe firme, dintre care majoritatea se ocupă cu activităţi de creditare, Aldea ar putea trece fără probleme drept un simplu particular. Şi totuşi, lucrurile nu sunt întotdeauna ceea ce par. Atât Aldea, cât şi presupusele sale complice, Mariana Ciuciuleacă, dar şi Valentina Stănculescu se pare că ar învârti afaceri aflate mai degrabă, potrivit unor surse, în sfera ilegalităţii. În urmă cu două zile, autorităţile constănţene anunţau că gruparea ce ar fi fost condusă de fostul şef din jandarmerie s-ar fi îndeletnicit cu activităţi dintre cele mai dubioase, mergând de la cămătărie şi ajungând la sechestrare de persoane, şantaj şi spălare de bani. În felul acesta, spuneau anchetatorii, s-ar fi creat un prejudiciu de circa două milioane de euro.
A început cu Ciuciuleacă
În contextul în care Aldea, în strânsă legătură cu Mariana Ciuciuleacă, este acuzat de cămătărie, poate că nu este de trecut cu vederea faptul că, potrivit vrajitorul.eu, printre primele persoane care s-au împrumutat de la Aldea şi care ar fi pus astfel bazele presupusului imperiu infracţional par a fi tocmai rudele Marianei Ciuciuleacă, fost lider politic local. Mai exact, în anul 2004 s-a înregistrat garanţia ipotecară în favoarea lui Aldea pe bunurile aparţinând lui Gheorghe şi Gherghina Ciuciuleacă, din comuna Ion Corvin. Mai exact, garanţia privea un tractor şi o semănătoare, ce făceau „obiectul contractului de împrumut de bani fără dobândă cu gaj fără deposedare încheiat între Aldea Nicolae (creditor), Ciuciuleacă Gheorghe şi Ciuciuleacă Gherghina (debitori)". Contractul de împrumut fusese încheiat în anul 2002 şi privea suma de 77.220.000 de lei, anume echivalentul a 2.340 de dolari. Acestui împrumut contractat de soţii Ciuciuleacă i-au urmat altele şi altele, spun anchetatorii, bani daţi cu camătă, în baza cărora Aldea şi-ar fi creat imperiul imobiliar. În prezent, aşa cum arătam în ediţia anterioară, numele lui Nicolae Aldea se leagă de mai multe firme, începând cu societatea Afatsum, în care Aldea a intrat în anul 2002, prin acţiunile pe care i le cedase Mustafa Erbek. În prezent, firma apare în însemnările oficiale ca fiind în lichidare şi având sediul expirat.
Suveica firmelor de creditare
În 2003, Nicolae Aldea devine asociat al Joe Bonnano din Eforie Nord, ce aparţinea lui Valeriu şi Iulianei Nicoleta Caraiman. După cooptarea lui Aldea în firmă, cei doi Caraiman s-au retras, iar administratorul societăţii a fost numită Mariana Ciuciuleacă, afacerea devenind una profilată pe amanet. Ulterior, administrarea firmei i-a revenit celui de-al doilea presupus locotenent al lui Aldea, Valentina Stănculescu, de asemenea dusă ieri la arestare. În plus, în firma reprofilată pe activităţi de creditare, respectiv „împrumuturi de metale preţioase", şi mutată în Constanţa, din Eforie Nord, mai apare ca persoană de contact Gabriela Condrasov. În anul 2010, firma a avut o cifră de afaceri de 179.473 de lei, cinci salariaţi şi un profit net de 16.1148 lei. Nu în ultimul rând, cea mai nouă firmă în care apare Nicolae Aldea este AS Silvercredit IFN SA, înfiinţată la începutul anului trecut şi prin care fostul şef din jandarmerie obişnuia să ceară în instanţă executarea silită a debitorilor săi. Fondatorii erau Silviu Costel Iordache, ce avea 40%, Nicolae Aldea, cu 30%, Nicoleta Reliana Iordache, 9%, şi Alina Laura şi Violeta Aldea, cu 10 şi respectiv 11%. Administrator era Valentina Stănculescu, iar societatea se ocupa cu activităţi de creditare. La momentul la care Aldea şi asociaţii săi au fost ridicaţi de procurorii DIICOT Constanţa, firma era în funcţiune. La rândul său, numele „locotenentei", Mariana Ciuciuleacă apare în firma Maria-Recuperări Creanţe SRL Constanţa, unde figura drept unic asociat şi administrator. Societatea a fost înfiinţată în octombrie 2007 şi se ocupa cu „activităţi de consultanţă pentru afaceri şi management". În 2010, cu cinci salariaţi, firma a avut o cifră de afaceri de 132.476 de lei şi datorii totale de 612.181 de lei.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
- neva 14 Jun, 2012 08:51 Persoane periculoase!