Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:28 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Colonelul Prosan sustine ca-si pierde vremea cu jurnalistii care solicita informatii de interes publ

ro

16 Feb, 2005 00:00 1223 Marime text

Atitudine sfidatoare, desi este platit din bani publici

Atitudinea adoptata de Prosan nu este noua pentru ziaristi * In mai multe randuri, acesta a atras atentia reprezentantilor mass-media ca "nu cumva sa ma deranjati sambata sau duminica pentru ca sunt liber si sunt si eu cu nevasta-mea" * Desi exista un text de lege care sa-l scape pe Prosan de prezenta jurnalistilor, in speta, Legea 544/2001, acesta nu si-a dat interesul sa respecte prevederile legale

Seful Parchetului Militar Constanta, Adrian Mihai Prosan cel care imbraca haina statului, platita din banii contribuabililor si poarta pe umeri mai multe "stele" avand drept titulatura pe cea de colonel magistrat sustine ca "nu are timp sa-si piarda vremea cu reprezentantii presei". Pornind de la aceasta remarca destul de dura, privind comportamentul unui sef de Parchet, ne punem firesc intrebarea, daca nu are timp sa raspunda la cateva intrebari privind anumite probleme de interes public, pe care jurnalistii vor sa i le adreseze in calitate de reprezentant al Parchetului Militar, cand isi face timp acesta pentru a sta de vorba cu cetatenii care solicita rezolvarea anumitor probleme. Pentru ca trebuie sa spunem, uneori, la ora 14.00 la Parchetul Militar nu mai este nimeni care sa lucreze, desi programul normal de lucru este pana la ora 16.00. Pe de alta parte, nu este pentru prima data cand Prosan a atras atentia reprezentantilor mass-media ca "nu cumva sa ma deranjati sambata sau duminica pentru ca sunt liber si sunt si eu cu nevasta-mea". In aceste conditii, ii amintim prim procurorului Prosan ca in legislatia romaneasca exista o lege care prevede ca orice institutie este datoare sa desemneze o persoana care sa indeplineasca functia de purtator de cuvant al institutiei. Aceasta prevedere este stabilita prin Legea 544/2001, insa Prosan nu a pus-o in practica nici pana in momentul de fata. Astfel, ne permitem sa-l sfatuim pe colonelul Prosan ca pentru a nu mai fi deranjat de jurnalisti atunci cand nu are el chef sa-si piarda vremea cu ei sau atunci cand este cu nevasta-sa, sa numeasca pe cineva care sa aiba oricand timp sa puna la dispozitia presei anumite informatii de interes public.

Azi se plange ca nu are de lucru, maine ca este prea ocupat

In cursul zilei de ieri, mai multi jurnalisti de la diverse cotidiene locale si centrale au solicitat o intrevedere cu prim procurorul Parchetului Militar Constanta, Adrian Mihai Prosan. Contactat initial de catre ofiterul de serviciu de la poarta institutiei, potrivit acestuia, Prosan ar fi spus ca nu vrea sa-i primeasca pe ziaristii acreditati la institutie. Deoarece informatiile pe care reprezentantii presei doreau sa le obtina de la cel care, este obligat prin lege sa le dea, mai ales atunci cand sunt de interes public, unul dintre jurnalisti l-a contactat personal pe acesta pe telefonul mobil. Tinand cont ca poarta o anumita uniforma care este platita din banii contribuabililor, raspunsul lui Prosan a fost destul de badaran: "Lucrez la niste referate. Nu am timp sa-mi pierd vremea cu voi". Scurt si cuprinzator. La ce fel de referate lucra Prosan ar fi curiosi si cei de la presa sa afle. Si asta pentru ca de rezolvarea anumitor dosare nu s-a prea auzit pana acum de la cei care lucreaza in cadrul acestui Parchet. De fapt, se pare ca in ultima perioada, angajatii de aici cam iau banii statului degeaba. Lucru care a reiesit de altfel, chiar din cele declarate in urma cu ceva timp de catre Prosan. Zilele trecute, acesta se tot plangea ca de la demilitarizarea Politiei le-a cam fost luat "obiectul muncii" pentru ca le-au fost reduse competentele. De altfel, la un moment dat, chiar colonelul Prosan a declarat ca se gandeste la pensionare pentru ca, spunea acesta, este posibil ca, in scurt timp, institutia pe care o reprezinta sa fie desfiintata. Tinand cont de comportamentul si vocabularul acestuia, noi i-am recomanda sa faca la fel ca seful IPJ Constanta si sa solicite singur pensionarea pana nu este prea tarziu. In alta ordine de idei, mentionam ca despre atitudinea adoptata de catre colonelul Mihai Prosan fata de jurnalisti, reporterii cotidianului nostru vor informa superiorii acestuia de la Bucuresti pentru a se lua masurile care se impun.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii