Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:32 30 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comsa recidiveaza in mal praxis

ro

09 Oct, 2003 00:00 2413 Marime text

O tanara il acuza pe seful sectiei ORL ca a slutit-o printr-o operatie nereusita de deviatie de sept

Dupa ce cotidianul ZIUA de Constanta a publicat un articol in care doctorul Gheorghe Comsa era acuzat ca a comis o greseala medicala la o operatie de polipi, am fost contactati la redactie de tatal unei fete aflate intr-o situatie similara * Acesta spune ca Gheorghe Comsa i-a slutit fata, pe Georgiana, in urma unei operatii de deviatie de sept * Tatal Georgianei ne-a declarat ca medicul s-a eschivat si i-a spus ca operatia a fost reusita * In schimb, Georgiana a fost la un control la Spitalul Floreasca din Bucuresti, unde va fi operata din nou, pentru a i se repara urmarile interventiei chirurgicale de la Constanta * Tatal fetei nu a depus reclamatie la Colegiul Medicilor pentru ca nu are incredere in rezultatele unei investigatii medicale in aceasta speta * In schimb, el vrea sa il actioneze in instanta pe Comsa * Acesta este al doilea caz de persoana care vrea sa ii intenteze proces doctorului Comsa si, daca zvonurile care circula pe acest subiect sunt adevarate, ar putea sa nu fie nici ultimul * Asteptam sa fim contactati de persoane aflate in aceeasi situatie

Cotidianul ZIUA de Constanta a publicat un articol cu titlul "Seful sectiei ORL din Spitalul Clinic de Urgenta, Gheorghe Comsa, este suspectat de mal praxis", in editia din 4 octombrie a.c. Materialul prezenta drama unui minor, Eduard I., operat de doctorul Comsa, si care a ramas cu o nara lipita in urma interventiei chirurgicale de amigdalita. Gheorghe Comsa a dat vina atunci pe "maladia Villebrand", o afectiune a coagularii sangelui, argument contrazis de operatiile ulterioare, in timpul carora nu a existat nici un fel de probleme. Ca urmare a articolului, am fost contactati la redactie de tatal unei tinere in varsta de 24 de ani, pe nume Georgiana, care se afla intr-o situatie similara cu a micutului Eduard. Mai exact, in urma unei operatii facute de acelasi Comsa, tanara a ramas cu o forma asimetrica a nasului. Cea mai mare dorinta a Georgianei este acum ca fata ei sa arate la fel ca inainte.In urma unor controale medicale, tatal fetei a hotarat sa o opereze pe Georgiana de deviatie de sept si s-a prezentat la sectia ORL a Spitalului Clinic de Urgenta. S-a stabilit ca operatia sa aiba loc pe data de 28 octombrie 2001. In mod normal, la operatie ar fi trebuit sa participe si directorul din acea vreme al spitalului, Ion Bordeianu, in calitate de plastician. Tatal fetei ne-a declarat ca Gheorghe Comsa nu l-a mai asteptat pe director si a inceput operatia alaturi de un medic arab. "Dupa operatie, care a fost total nereusita, fata mea a stat in spital inca zece zile. Ea a fost ingrijita de un alt medic, care a incercat sa ii indrepte nasul, straduindu-se sa repare ceea ce stricase doctorul Comsa. In acest timp, Comsa a fost plecat in concediu in strainatate, fara sa-i pese de ce a lasat in urma", ne-a declarat tatal Georgianei. Dupa ce Comsa s-a intors in tara, tatal a mers impreuna cu fiica sa la control si i-a cerut socoteala medicului. "Comsa mi-a spus mai intai ca el nu ar fi fost de acord sa o opereze pe fiica mea, dar ca a fost obligat de directorul Bordeianu. Mi s-a parut ca aceasta e doar o scuza si m-am uitat in fisa de protocol a operatiei si am constatat ca profesorul Bordeianu nu apare. Am inteles atunci ca doctorul Comsa m-a mintit", povesteste tatal Georgianei. Trecand prin chinurile unei situatii atat de dramatice, vazand ca Georgiana e foarte afectata de "handicapul" provocat de operatie, tatal fetei s-a intors dupa doi ani la Comsa sa stea de vorba. Medicul i-a spus cu seninatate ca operatia a fost reusita. In plus, Comsa, care intre timp uitase, probabil, pretextul ca ar fi facut operatia fiind fortat de directorul Bordeianu, a intors-o si a dat vina pe mama fetei care ar fi insistat ca operatia sa aiba loc. "Eu stiu insa ca un medic opereaza numai atunci cand are acordul pacientului sau al familiei si cand este aproape sigur de reusita operatiei", considera tatal Georgianei.

E nevoie de o alta operatie, mult mai complicata

In prezent, fata traieste o adevarata drama, cea mai mare dorinta a ei fiind sa arate la fel ca inainte. Pentru acest lucru ea va trebui sa suporte o noua operatie, de aceasta data la Spitalul Floreasca din Bucuresti. "Medicul ce urmeaza sa efectueze operatia, o somitate in materie, e de parere si el ca interventia chirurgicala a lui Comsa a fost gresita. Acest lucru face ca noua operatie sa fie mult mai dificila, dar sper ca rezultatele sa fie bune, caci am incredere in profesionalismul medicilor de acolo", spune tatal fetei. Operatia de linoseptoplastie e foarte delicata, pentru ca medicii vor lua epiderma din alte zone ale corpului pentru a o aseza in zona nasului. Cu toate ca a suferit enorm in urma acestei intamplari, tatal Georgianei nu l-a reclamat pe Comsa la Colegiul Medicilor, pentru ca nu are incredere in obiectivitatea anchetei pe care acestia ar demara-o. "Cred ca medicii se acopera unii pe altii si de aceea am considerat inutil sa contactez Colegiul Medicilor. In schimb, barbatul se gandeste foarte serios la posibilitatea de a-l actiona in instanta pe medicul Comsa, pe care il considera vinovat de esecul operatiei. "Nu e vorba de razbunare, dar as vrea ca acest doctor sa nu mai nenoroceasca si alti oameni", spune tatal Georgianei. Acesta ar fi al doilea caz pe care il stim noi de persoana care vrea sa il dea in judecata pe Comsa in urma unei interventii chirurgicale. Daca zvonurile care spun ca numarul celor nemultumiti in urma operatiilor lui Comsa ar fi mult mai mare se adeveresc, am putea asista, odata cu prezentarea mediatica a acestor doua cazuri, la un val de procese impotriva sefului sectiei ORL din cadrul Spitalului Clinic de Urgenta Constanta. Asteptam in continuare sa fim contactati de persoane care au trecut prin aceeasi drama ca si in cele doua cazuri prezentate de noi.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii