Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:25 18 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Concurenta intre detinuti, la scoala

ro

25 Sep, 2009 02:52 1392 Marime text

Condamnaţii din cadrul Penitenciarului de Maximă Siguranţă Poarta Albă sunt motivaţi să semneze prezenţa în catalog. Deţinuţii sunt plătiţi în funcţie de periodicitatea cu care frecventează cursurile, raportată la salariul minim pe economie şi, în plus, primesc anual 30 de zile de reducere a pedepsei.

Bonus-urile sunt valabile pentru elevii cu rezultate bune la învăţătură, astfel că între cei 34 de deţinuţi înscrişi în anul şcolar 2009 - 2010 se naşte concurenţa. Tocmai datorită progreselor înregistrate, anul acesta au fost inaugurate şi cursuri liceale pentru pseudo - elevi, odată cu înfiinţarea clasei a IX-a. Potrivit purtătorului de cuvânt al Penitenciarului de Maxima Siguranţă Poarta Alba, Gabriel Botezan, 25 de deţinuţi urmează cursurile şcolii primare - 13 deţinuţi sunt înscrişi în clasele I - IV şi 12 în clasele V - VIII, iar nouă deţinuţi sunt deja în clasa a IX-a de liceu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • redivivus 25 Sep, 2009 05:26 Asa le trebuie daca n-au invatat la timp.Dar niciodata nu e prea tarziu.Isi vor termina studiile si se vor face politicieni.Antecedentele lor constituie dovada ca vor fi la inaltime.Toti au stofa de politicieni.Ghinionul lor e ca s-au apucat de gainarii.Daca ar fi furat de la inceput cateva milioane,ar fi putut candida pentru functia de primar al Constantei sau de presedinte CJC.Dar le-au luat-o altii inainte,fiind mai calificati si cu studii superioare in ale delincventei politice.