Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:27 20 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanţa a fost declarat oraş-martir Ce spunea Haşotti despre martirii Revoluţiei din 1989 de la malul mării

ro

16 Jun, 2011 00:57 1618 Marime text
Hasotti_drapelrevolutie.jpgÎn ciuda poveştii spuse de Puiu Haşotti despre cum au ajuns unii constănţeni martiri din 1989, în luna aprilie, când s-a discutat proiectul de lege privind declararea Craiovei oraş-martir, ieri, senatorii au dat ok-ul proiectului de lege privitor la municipiul Constanţa

Decizia a fost luată ieri de senatori, care au adoptat în acest sens un proiect de lege iniţiat de senatorul PNL Emilian Frâncu şi de deputaţii Mircia Giurgiu (PDL) şi Amet Aledin (UDTTMR), deputat constănţean.

Iniţiatorii au propus ca municipiul Constanţa să fie declarat oraş martir „în semn de cinstire pentru cei 30 de morţi şi 88 de răniţi şi pentru eroismul manifestat în lupta pentru victoria Revoluţiei din decembrie 1989".

Pe 26 aprilie, proiectul de lege pentru declararea Craiovei ca oraş martir fusese respins de plenul Senatului, nu înainte de a stârni controverse. Unul dintre contestatari a fost chiar senatorul liberal constănţean Puiu Haşotti, care s-a arătat nedumerit de „suferinţele" Craiovei la Revoluţie care ar fi îndreptăţit declararea localităţii ca „oraş-martir". „Iată cum cei cinci au fost eroi ai Revoluţiei. Ştiţi câţi eroi cu certificat sunt acum în Orşova? 22. Să vă mai spun cum s-a întâmplat şi la mine în oraş, la Constanţa. Un cetăţean s-a dus în noaptea de 22 spre 23 şi a spart shop-ul din port. A fost somat de armată şi când nu a oprit s-a tras asupra lui. A fost rănit la picior şi a fost declarat erou cu merite deosebite la Revoluţie. Aşa că ar trebui să terminăm cu chestiunile acestea complet deplasate", a spus Haşotti, care a şi votat atunci împotriva proiectului de lege referitor la Craiova.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii