Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:19 05 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța Unde puteți merge la grătar de 1 Mai fără să riscați o amendă? Cum arată Parcul de la Doraly (GALERIE FOTO)

ro

29 Apr, 2023 10:52 9383 Marime text
Având în vedere că ziua de 1 mai este liberă, angajații beneficiază în aceste zile de o minivacanță de trei zile, iar printre destinațiile preferate în această perioadă se află și stațiunile de pe litoralul românesc al Mării Negre. 

O tradiție a devenit în ultimii ani ca de 1 mai să sfârâie grătarele la aer liber iar din meniu să nu lipsească micii. 

Constănțenii nu au foarte multe variante unde să poată încinge grătarele fără să riște o amendă, decât să se deplaseze în pădurile de la Valu lui Traian sau Murfatlar. 

În municipiul Constanța un loc amenajat special pentru grătar în aer liber este parcul din zona Doraly Mall. 

Sursa foto: Facebook/Felicia OvanesianZilele trecute, fostul city manager al municipiului Constanța, Felicia Ovanesian anunța pe pagina sa de Facebook că în Parcul de la Doraly a fost instalat noul mobilier urban. 

„Vă îndrum cu drag sa vizitați parcul Doraly. A început să sosească mobilierul urban. Spor în toate…. Comandasem și grătare noi! imi închipui ca trebuie sa ajunga curand“ - anunța Felicia Ovanesian pe pagina sa de facebook

 
De reținut că polițiștii îi pot amenda pe cei care vor să facă grătar în locuri neamenajate, sancțiunea putând ajunge până la 5.000 de lei.
 
Cea mai apropiată zonă pentru un grătar în aer liber ar fi pădurea de la Valu lui Traian, situată la aproximativ 15 kilometri de Constanța.

În aceste zile aceasta este cea mai aleasă ca loc de grătar de constănțeni, mai ales din cauză că este în apropierea municipiului. 


De asemenea, Primăria Constanța anunță că pe plaja Reyna din Constanța se desfășoară în aceste zile și „Hello, May!” & „Grill Fest”!

Cei mai cunoscuți chefi, cele mai relevante branduri din industria cărnii și cei mai îndrăgiți artiști din industria muzicală vin pe plaja Reyna din Constanța pentru a vă oferi o experiență de neuitat, timp de 3 zile.

Printre chefii care vor bucura publicul Grill Fest cu performance-uri speciale și acțiuni inedite se numără Orlando Zaharia, Iulian Olaru, Chef Manole, Alin Barabancea, Goran Milosevici, Mao, dar și Smokereală, D’ale Porcului și Frăția Ceaunelor.

Participanții la Grill Fest vor putea beneficia de activități sportive susținute de antrenori, sfaturi de nutriție de la specialiști în domeniu, concursuri pentru copii într-o zonă specială dedicată lor (kids area cu dulciuri, locuri de joacă și face make-up), dar și o zonă cu accesorii pentru grătar și produse specializate, standuri de barbecue și zonă de lounge.

Accesul în festival se poate face de pe strada Pescarilor sau strada Zorelelor! Intrarea este liberă!


De asemenea, autoritățile locale reamintesc tuturor celor care doresc să participe sau să organizeze un picnic sau grătar pe domeniul public că potrivit Legii 54/2012 privind desfăşurarea activităţilor de picnic, acestea nu se pot derula decât în zone special amenajate, dotate cu utilităţi şi facilităţi pentru desfăşurarea activităţilor de picnic şi în care aprinderea focului este permisă.

„Este, astfel, strict interzisă aprinderea focului pe strazi, în parcări, în curţile interioare ale blocurilor, pe spaţiile verzi, în cimitire şi oricare alte locaţii care nu sunt special amenajate în acest sens.
Conform actelor normative în vigoare, cei care desfăşoară activităţi de picnic în afara zonelor special amenajate sau a zonelor indicate pentru astfel de activităţi, pot fi sancţionaţi cu o amendă contravențională“ - au mai transmis autoritățile. 

În ce privește Legea Picnicului, este bine de știut că, potrivit acesteia, deșeurile trebuie aruncate selectiv, doar în locurile special amenajate.
 
Focul trebuie aprins doar în spațiile organizate în acest sens și trebuie supravegheat permanent.
 
Autoturismele pot fi parcate doar în zonele semnalate pentru aceasta, iar spălarea obiectelor folosite în activitatea de picnic în apele din vecinătatea zonei este strict interzisă. Totodată, este interzisă aruncarea apei folosite în apele aflate în apropierea zonei de grătar.
 
Nu este permisă aruncarea obiectelor aprinse (țigări, chiștoace, chibrituri etc.) în alte zone decât cele special amenajate.
 
Este interzisă hrănirea animalelor sălbatice și, foarte important, este strict interzisă organizarea picnicului ori a grătarului în spațiile care nu sunt special amenajate în acest sens.
 
Nerespectarea oricăreia dintre restricțiile enumerate anterior atrage cu sine amenzi consistente.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii