Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:25 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constantinescu, cercetat de DNA pentru şantaj

ro

03 Nov, 2010 02:00 1910 Marime text
cap_6.jpgPentru a treia oară în două săptămâni, Nicuşor Constantinescu a aflat că va fi audiat de procurorii DNA

Purtătorul de cuvânt al CJC îl acuză pe Claudiu Palaz de hărţuire îndreptată împotriva lui Nicuşor Constantinescu şi de faptul că nu are cunoştinţe despre cum este tratat şantajul în Codul Penal.

nicusor_Palaz.jpgPrefectul Claudiu Palaz i-a făcut ieri o plângere penală preşedintelui CJC, Nicuşor Constantinescu, la DNA, pentru şantaj şi abuz în serviciu. Despre ce este vorba? O adresă buclucaşă pe care preşedintele a înaintat-o primarilor din judeţ şi în care se spunea că „Majoritatea primăriilor din judeţ nu au organizate structuri de specialitate sau dacă acestea există au în componenţă un singur reprezentant, care nu are pregătirea corespunzătoare şi abilitatea să gestioneze procesul emiterii certificatelor de urbanism şi a autorizaţiilor de construire/desfiinţare, ori a celorlalte responsabilităţi. În vederea asigurării nivelului de competenţă tehnică în domeniul urbanistic, se poate constitui, pe întreg parcursul procedurii de autorizare, un parteneriat între consiliile judeţene şi autorităţile administraţiei publice locale pentru avizarea documentaţiilor de amenajare a teritoriului şi urbanism, întocmirea şi eliberarea certificatelor de urbanism, întocmirea şi eliberarea autorizaţiei de construire/desfiinţare, emiterea avizului structurii de specialitate din cadrul consiliului judeţean". Iar fraza care este considerată a fi şantaj şi denunţată prin plângerile a numeroşi primari la sediul Prefecturii este: „În situaţia nerespectării legislaţiei mai sus menţionate, se suspendă alocarea de fonduri conform prevederilor legale de la consiliul judeţean către unitatea teritorială în cauză". „Am primit mai multe plângeri de şantaj din partea primarilor constănţeni. Toţi primarii au primit adresa nr. 16303 din 16 august 2010 a CJC, prin care se spune că autorizaţiile de construire trebuie eliberate de Consiliul Judeţean. Iar ultima frază transmite primarilor să nu-şi facă serviciu de urbanism pentru că nu mai primesc fonduri. Am depus plângere penală la DNA pentru şantaj şi abuz în serviciu împotriva lui Nicuşor Constantinescu, direct la procurorul Daniel Marius Morar", a susţinut Claudiu Palaz. Pentru că preşedintele CJC nu se afla în instituţie, purtătorul de cuvânt, Cristian Moldovanu, şi-a spus punctul de vedere. „Eu înţeleg din scrisoare că dacă nu se respectă ceea ce cere OUG 63, atunci se suspendă transferul sumelor defalcate", a precizat Cristian Moldovanu, cu precizarea că pasajele din adresă prezentate mai sus, care fac referire la serviciile de urbanism, sunt parte a Legii nr. 50 din 29 iulie 1991. În ceea ce priveşte acuzaţiile de şantaj, purtătorul de cuvânt este de părere că „Avem probleme de semantică, de înţelegere a sensului cuvintelor, de percepţii şi de citire a Codului Penal. Legea nu interzice să faci tot felul de plângeri, dar prea multe plângeri dăunează imaginii şi cred că la mijloc este vorba despre puţină hărţuire", a conchis Cristian Moldovanu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Cristian Moldovanu 03 Nov, 2010 10:47 Declaratia mea a fost "usor" trunchiata. Am spus ca OUG63 prevede acelasi lucru, nu respecti legislatia, iti taie banii, ca nu sunt indeplinite elementele infractiunii de santaj (foloase pentru sine sau terti), etc. Pe de alta parte, apropo de titlu, o simpla plangere nu inseamna si deschidere de urmarire penala.
  • corina 03 Nov, 2010 09:13 Bravowww tanti Cusa Corina
  • bela 03 Nov, 2010 07:10 va asigur domnilor cetateni,ca Palaz stie ce face atunci cand actioneaza ,si stie ce spune!Nimic la el nu este la intamplare,si imi place ca intodeauna aduce dovezi si argumente forte!dupa mine ar trebui ,ca Mazare sa ia niste lectii de politica si tactica de la Palaz!