Sfântul Apostol Andrei 2024 Credincioșii au mers să se roage la „Peștera Sfântului Apostol Andrei” în comuna Ion Corvin din județul Constanța. Spațiul a devenit neîncăpător! (FOTO+VIDEO)
Sfântul Apostol Andrei 2024: Credincioșii au mers să se roage la „Peștera Sfântului Apostol Andrei” înCredincioşii s-au adunat în număr mare încă de la primele ore ale dimineţii pentru a se ruga la peştera Sfântului Andrei.
Jandarmii Grupării Mobile sunt la datorie pentru a asigura siguranța tuturor celor care se adună la Mănăstirea „Peștera Sf. Apostol Andrei”, din comuna Ion Corvin, județul Constanța.
Ce trebuie să știți pentru a sărbători în siguranță
• Fiți răbdători și respectuoși cu ceilalți participanți.
• Respectați indicațiile autorităților.
• Nu lăsați bunurile personale nesupravegheate.
Împreună putem păstra această zi de sărbătoare liniștită și plină de respect pentru tradițiile românești!
Voi cum sărbătoriți această zi specială? Așteptăm pozele și părerile voastre în comentarii!- au transmis reprezentanții Jandarmeriei.
În ziua sărbătorii Sfântului Apostol Andrei, credincioși din întreaga țară au venit să se roage la Mănăstirea Sfântul Andrei, loc considerat sfânt pentru români. Pelerinii, de toate vârstele, au participat la slujbele speciale dedicate ocrotitorului României, exprimându-și credința și speranțele pentru sănătate, pace și prosperitate.
Am venit de la Murfatlar. Am veit pentru rugăciunea sufletului și mantuirea nemului, liniște între popoare.
Am venit să ne rugăm pemntru sănătate, pentru pace și pentru binecuvântările lui Dăzeu. Merită așteptarea într-o zi atât de mare.
Ne rugăm pentru pace, pentru luminarea minții celor care ne conduc și pentru sănătate.
Vin din Medgidia, vin pentru prima dată, am venit să mă rog pentru copii, pentru sănătate.- au spus o parte din credincioșii prezenți la eveniment.
Peştera Sfântului Andrei
Peştera în care se crede că a vieţuit Sfântul Apostol Andrei cât timp a propovăduit pe teritoriul românesc se află la aproximativ patru kilometri sud-est de localitatea Ion Corvin. În actuala biserică din peşteră, în pronaos, într-o nişă, se află un fel de pat, scobit iniţial în piatră, despre care se spune că pe el se odihnea apostolul Andrei. În vara anului 1944, peştera, transformată în biserică, a fost sfinţită de către Episcopul Tomisului, Chesarie Păunescu. La scurt timp după aceasta, trupele ruseşti invadatoare au distrus-o. Abia după 1990, prin râvna cuviosului monah Nicodim Dincă, biserica a fost refăcută şi redată cultului.
Astăzi, mii de credincioşi vin aici pentru a se ruga pe locul unde a trăit Apostolul Andrei. Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a hotărât, în anul 1995, ca sărbătoarea Sfântului Andrei să fie însemnată cu cruce roşie în calendarul bisericesc, iar în anul 1997, Sfântul Andrei a fost proclamat „Ocrotitorul României“. Ziua de 30 noiembrie a fost declarată sărbătoare bisericească naţională.
Citește și:
Sfântul Andrei 2024, tradiţii, obiceiuri şi superstiţii. Ce spun legendele
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Vezi toate STIRILE VIDEO!