Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:30 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Creditorii se strâng la uşa lui Vasile Funda

ro

26 Nov, 2008 01:42 1759 Marime text

deschidere2.jpgÎn dimineaţa în care a fost găsit spânzurat, omul de afaceri avea o întâlnire cu reprezentantul uneia dintre firmele creditoare

Omul de afaceri Vasile Funda a fost îngropat, ieri, în Mihail Kogălniceanu, unde locuia în fapt. Rudele, cunoscuţii şi prietenii s-au adunat pentru a-l plânge. Între timp, la uşa familiei se strâng creditorii.

funda.jpgExact în ziua în care trupul lui Vasile Funda zăcea la morgă, pe rolul Tribunalului Constanţa se înregistra un nou dosar, cu numărul 10568/118/2008, având ca obiect  sechestrul judiciar. Creditor este, de data aceasta, SC Premium Auto SRL,  debitor fiind SC Venkal Grup SRL. Termenul de judecată a fost stabilit tot pe data de 9 decembrie, ca şi în primul dosar, în care creditor este SC Ogutur SRL. Acesteia din urmă, Vasile Fundă îi datora suma de 1,350 miliarde de lei vechi. De altfel, în dimineaţa în care s-a sinucis, la ora 08.30, trebuia să se întâlnească, la sediu, cu patronii firmei SC Ogutur SRL. Firma reprezenta principalul său furnizor pe linie de cherestea, sârmă, cuie şi alte astfel de materiale folosite în construcţii, cu excepţia betoanelor. SC Ogutur SA lucra cu firma lui Vasile Funda de pe la începutul anului 2008 şi, timp de câteva luni, totul mersese ca pe roate. Patronul SC Venkal Grup SRL era un client serios, care întotdeauna achita facturile la timp şi rula în jur de cinci miliarde de lei pe lună. Brusc, în luna august, plăţile au fost sistate şi facturile neachitate au început să se strângă. Patronii firmei SC Ogutur SRL l-au păsuit un timp, ştiindu-l om de afaceri serios, dar, în final, au început să-şi ceară banii. Vasile Funda a promis că îşi va achita toate datoriile, dar zilele treceau şi conturile creditorilor erau tot goale. Şi se pare că datoriile către furnizorul de cherestea nu erau singurele. Patronul SC Venkal Grup SRL a mai împrumutat bani de pe unde a putut, şi-a vândut aurul şi maşinile, dar lanţul se strângea. Ştiind că sâmbătă dimineaţă urma să se întâlnească din nou cu conducerea firmei furnizoare, probabil a cedat. A urcat la etajul şase al clădirii pe care societatea sa o construia pe strada Teodor Lemnea şi s-a spânzurat. Ieri, trupul său a fost înmormântat în Mihail Kogălniceanu, unde locuia în fapt.

(Va urma)

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii