Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
05:48 24 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum a „murit" TRIDENT-ul

ro

13 Mar, 2012 00:00 3661 Marime text

trident-portulconstanta.jpgCu toate laudele de la centru, rezultatele concrete întârziau să apară pentru TRIDENT

Cunoscut de cei „din interior" drept o structură mai mult sau mai puţin secretă ce vizează porturile constănţene şi râvnit de mulţi, fiind lăudat la centru încă de la înfiinţare, TRIDENT-ul nu mai există. Concret, el a fost absorbit în noul Serviciu de Crimă Organizată Port Constanţa, condus de comisarul şef Nicolae Bărbuceanu.

La momentul la care proiectul TRIDENT s-a materializat, devenind structură operativă, peste 40 de ofiţeri, atât operativi, cât şi analişti, au fost chemaţi la ordine, să supravegheze Portul Constanţa. Totodată, cei peste 40 de ofiţeri aveau în atenţie şi Aeroportul Henry Coandă din Bucureşti, precum şi zonele Bechet şi Ostrov. Pentru TRIDENT au fost selectaţi specialişti din domeniile investigarea fraudelor, criminalitate organizată, frontieră, transporturi, investigaţii criminale, protecţie internă şi vamă. Cu alte cuvinte, şi ofiţerii de la fostul „Doi şi-un sfert", în prezent Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă, au pus umărul pentru TRIDENT. Cu toate acestea şi cu toate laudele de la centru, rezultatele concrete întârziau să apară. Începuse să se vorbească din ce în ce mai mult despre lipsa de eficienţă a serviciului portuar şi nu a durat mult până ce vorbele au ajuns la Bucureşti. În cele din urmă, proiectul TRIDENT a fost absorbit în relativ nou-înfiinţatul Serviciu de Crimă Organizată Port Constanţa, iar fostul şef al TRIDENT-ului şi, totodată, fost ofiţer al Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate Constanţa, ofiţerul Adrian Manole a trecut în subordinea comisarului şef Nicolae Bărbuceanu.

Cât are Bărbuceanu

Foarte interesant, potrivit ultimei declaraţii de avere făcute publice de comandantul serviciului de combatere a infracţionalităţii organizate din porturi, acesta un teren intravilan în judeţul Braşov, fiind vorba despre 1.180 de metri pătraţi împărţiţi cu soţia, bun cumpărat în anul 2007. Tot împreună cu soţia, şeful defunctului serviciu TRIDENT deţine un apartament în Constanţa, de 63 de metri pătraţi, luat în 2005 printr-un credit ipotecar. De asemenea, cei doi mai au o casă de vacanţă la Vama Veche, de 174 de metri pătraţi, construită în 2001. Oficial, şeful din port conduce un Volkswagen Passat fabricat în 2002, iar datoriile se ridică la circa 143.000 de euro, având termen scadent până în 2032 şi fiind vorba despre mai multe credite bancare. Din salariul încasat de la Ministerul Administraţiei şi Internelor, Nicolae Bărbuceanu a realizat un venit anual de 61.162 de lei, ceea ce ar însemna circa 5.000 de lei lunar. La rândul său, soţia şefului din port a realizat un venit de 33.497 de lei, tot din salariu. Mai trebuie spus de asemenea că, tot oficial, comandantul Serviciului Crimă Organizată Port Constanţa nu are niciun interes.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii