Cum s-a manageriat DRDP-ul Compania Naţională i-a luat lui Tucan banii pe cizme şi pe scurta de blană
Cum s-a manageriat DRDP-ul:Compania Naţională i-a luat lui Tucan banii pe cizme şi pe scurta de blanăDe departe cel mai reprezentativ şef pe care Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Constanţa l-a avut în ultimii ani, litigiile fostului director liberal Jean Paul Tucan cu Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România SA par să fie adânci şi greu de depăşit, pentru ambele părţi.
După ce Tucan a cerut despăgubiri pentru modul în care a fost înlăturat din funcţia de şef al Direcţiei şi a obţinut în instanţă daune de 2.000 de lei, nici Compania Naţională nu s-a lăsat mai prejos şi i-a cerut banii pentru pelerina de ploaie, cizmele de cauciuc şi scurta îmblănită, alături de contravaloarea pentru convorbirile telefonice. Culmea, se pare că fostul director nu s-a opus achitării scurtei de blană, din moment ce nu a atacat în recurs sentinţa prin care a fost pus la plată.
Ca la Constanţa pe nicăieri în ţară, când vine vorba despre Direcţia de Drumuri şi Poduri. De departe cel mai zgomotos şi excentric şef pe care DRDP Constanţa l-a avut în ultimii ani, Jean Paul Tucan are încă de tras cu fostul loc de muncă. După ce Tribunalul l-a despăgubit pe neconsolatul fost director cu 2.000 de lei, în schimbul salariului de 12.000 de lei pe lună la care Tucan ajunsese pe vremea când cârmuia Drumurile şi Podurile, a venit rândul Companiei să-l pună pe Tucan să plătească oalele sparte. Mai exact, judecătorii Tribunalului Constanţa au fost chemaţi să judece acţiunea în răspundere patrimonială intentată de CNADNR fostului director constănţean. La finalul unui proces ce a durat câteva luni bune, instanţa Tribunalului Constanţa a admis „acţiunea formulată de reclamanta CNADNR SA în contradictoriu cu pârâtul Tucan Jean Paul".
Scadenţa pentru Tucan
Pe cale de consecinţă, judecătorii au hotărât să-l oblige pe pârât „să plătească reclamantei suma de 2.973,12 lei, reprezentând contravaloare telefon mobil (1163,10 lei), contravaloare pelerină de ploaie (7,61 de lei), contravaloare cizme de cauciuc (18,97 de lei), contravaloare scurtă îmblănită (117,52 de lei), contravaloare ştampilă (53,15 lei), contravaloare convorbiri în roaming (1612,77 de lei)". Decizia instanţei putea fi atacată în recurs la Curtea de Apel Constanţa, însă conform informaţiilor afişate în sistemul InfoKiosk al instanţei, hotărârea a rămas definitivă şi irevocabilă, prin nerecurare. Cu alte cuvinte, Tucan nu a mai declarat recurs şi nu a contestat banii pe care Tribunalul l-a obligat să-i returneze companiei, pentru scurta de blană şi cizmele de cauciuc. Mişcare ce i-a bucurat atât de mult pe reprezentanţii CNADNR încât aceştia s-au adresat din nou Tribunalului Constanţa, solicitând investirea cu formulă executorie a sentinţei defavorabile lui Tucan. Iar solicitarea le-a fost admisă.
Precedentul Oscar Beneş
„Admite cererea. Dispune investirea cu formulă executorie a sentinţei civile nr. 2865/2011, rămasă definitivă şi irevocabilă prin nerecurare", se arăta în hotărârea Tribunalului. De precizat ă decizia de admiterea a investirii sentinţei cu formulă executorie a fost fără cale de atac. Iar în întreg acest context, este de precizat faptul că Tucan nu este singurul director liberal constănţean înlăturat din funcţie ce a fost pus la plata telefoanelor de către instituţia pe care a condus-o. Tot la Constanţa, dar la Curtea de Apel, fostul director al Casei Judeţene de Pensii, Ioan Oscar Beneş, a fost dat în judecată de instituţie pentru un prejudiciu reclamat de 808,04 lei, despre care Casa de Pensii susţinea că ar reprezenta contravaloarea convorbirilor telefonice pe care Beneş le-a avut pe telefonul de serviciu, deşi nu mai era directorul instituţiei
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp