Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:16 18 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Damen Shipyards Mangalia, aflată în procedură de insolvență, reușește contractarea a două noi nave pentru reparații

ro

18 Sep, 2024 10:58 238 Marime text


Damen Shipyards Mangalia (DSMa), unul dintre cei mai importanți jucători din industria navală românească, a reușit recent să semneze contracte pentru reparația a două nave.

Faptul ca societatea se află în procedura de insolvență din luna iunie 2024 nu i-a împiedicat pe specialiști DSMa să atragă noi clienți și proiecte de substanțiale. Lucrările de reparație a celor doua nave vor începe până în finalul lunii septembrie 2024, se vor desfășura simultan și vor dura o luna de zile.
 
Aceste lucrări sunt un prim pas promițător pentru redresarea companiei și alături de celelalte măsuri întreprinse sub ghidajul administratorului judiciar, dau o șansă reala DSMa pentru a ajunge la profitabilitate.
 

Navele: M/T Tahiti și M/T Hadal Sally

 
Prima navă, „M/T Tahiti”, un tanc petrolier sub pavilion maltez, construită în 2014, va ajunge în șantierul în șantierul DSMa in jurul datei de 18 septembrie 2024. Cu o capacitate de transport de 157.022 tone și o lungime de 274,5 metri, nava necesită lucrări de reparații mecanice și electrice pentru o perioada de pana la o luna de zile, împreuna cu lucrările de doc pentru aplicarea sistemului siliconic pe corpul navei.
 
A doua navă, „M/T Hadal Sally”, de asemenea sub pavilion maltez și construită în 2009, este un transportator de produse chimice și petrol având o capacitate de transport de 50,994 tone și o lungime de 183 metri. Lucrările de reparație vor începe în jurul datei de 18 septembrie 2024 și vor dura o luna de zile, principalul obiectiv fiind aplicarea unei vopsele speciale in tancurile de marfa.
 


Un semn de încredere în calitatea și expertiza echipei Damen Mangalia

Contractele nou-obținute demonstrează nu doar capacitatea tehnică a șantierului, ci și încrederea pe care partenerii internaționali o au în calitatea și promptitudinea serviciilor oferite de Damen Shipyards Mangalia. Cele două nave vor beneficia de reparații complexe, echipa de la Mangalia fiind recunoscută pentru standardele înalte în acest domeniu, respectând termene stricte și oferind soluții personalizate pentru fiecare client.
 
„Acest pas este important și din perspectiva pieței internaționale, unde încrederea în capacitatea unui șantier naval este crucială. Faptul că Damen Shipyards Mangalia continuă să atragă noi comenzi chiar și în perioada de insolvență este un semnal clar al potențialului ridicat al companiei de a-și reveni și de a continua să fie un pilon al industriei de construcții si reparații navale din Europa.
 
În contextul în care societatea se confruntă cu dificultăți financiare, semnarea contractelor reprezintă un pas important în direcția redresării economice. Atragerea de noi contracte, într-un moment critic, reflectă nu doar profesionalismul și capacitatea tehnică a echipei, ci și managementul eficient care, chiar și în condiții dificile, a reușit să securizeze proiecte importante.” Sofien Lamiri, Managing Director, Damen Shipyards Mangalia
 
Pe termen lung, succesul contractării acestor nave poate deschide noi oportunități de afaceri pentru șantierul din Mangalia. Stabilirea unui portofoliu solid de clienți și proiecte poate contribui la stabilizarea situației financiare și la asigurarea continuității activităților, un semnal pozitiv pentru toți partenerii și angajații companiei.
 
Damen Shipyards Mangalia a demonstrat în repetate rânduri că poate face față provocărilor dintr-un mediu economic incert. Calitatea lucrărilor executate, capacitatea de adaptare la nevoile pieței și experiența echipei sunt elementele care au susținut acest șantier în fața provocărilor, iar contractarea acestor două noi nave este un exemplu clar al angajamentului față de excelență.
 

Despre Damen Shipyards Mangalia

 
Damen Shipyards Mangalia este una dintre cele mai mari și importante platforme de construcții și reparații navale din România, situata pe coasta Marii Negre, cu o tradiție îndelungată în industria maritimă.

Parte a grupului Damen, șantierul din Mangalia se concentrează pe construcția și reparația de nave comerciale, militare și civile, cu accent pe inovație și calitate.



Citește și:

CITRProvocările și primele măsuri de redresare în insolvența Damen Shipyards Mangalia
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii