Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
07:58 11 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De ce s-au răzgândit procurorii Mironescu, întors din drum în poarta DNA?

ro

10 Jun, 2011 00:39 2862 Marime text
Mironescu_Laurentiu_.jpgArestaţi de circa două săptămâni, suspecţii dosarului Portul-Banias-Mironescu vor fi audiaţi la foc continuu, până la sfârşitul acestei luni. Avocaţii care îi reprezintă pe cei aproape 30 de acuzaţi au fost informaţi că în perioada 6 - 30 iunie vor fi desfăşurate acte de urmărire penală în dosar, care includ audierea persoanelor suspectate. Foarte interesant, surse informate spun că, aproape în ultimul moment, procurorii anticorupţie au contramandat audierea unuia dintre cei mai importanţi pioni din anchetă, din motive ce nu pot fi dezvăluite la acest moment. Întâmplător sau nu, cel pentru care au fost contramandate audierile este taman Laurenţiu Mironescu, fostul secretar general al Ministerului Administraţiei şi Internelor, considerat a fi numărul 2 din minister.

Surse apropiate cazului spun că Mironescu fusese informat oficial că urma să fie audiat în cursul zilei de ieri. Reprezentanţii Centrului de Reţinere şi Arest Preventiv din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române - locul unde politicianul este deţinut, în baza mandatului de arestare preventivă emis de judecătorii Curţii Supreme - fusese de asemenea înştiinţat că urma să aibă loc audierea fostului secretar general al MAI, sens în care ofiţerii de poliţie au fost instruiţi să-l aducă pe demnitar la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Totuşi, aproape în ultimul moment, planurile s-au schimbat, iar Mironescu nu a mai fost audiat, în ciuda faptului că a petrecut aproximativ o oră în sediul Structurii centrale a DNA. Până la acest moment, motivele pentru care numărul 2 din MAI nu a mai fost audiat la data stabilită nu au fost făcute publice în mod oficial.

Bogatu şi Mironescu vor în arest

Pe de altă parte, este de precizat faptul că, deşi teoretic legea ar permite, nici Laurenţiu Mironescu şi nici Eugen Bogatu nu au vrut să formuleze cereri de eliberare provizorie sub control judiciar, preferând să aştepte să se scurgă termenul legal de 29 de zile de arest stabilit prin mandatele de arestare preventivă înainte de a se adresa din nou judecătorilor, pledând pentru o cercetare în stare de libertate. În altă ordine de idei, avocaţii suspecţilor încă nu au avut acces propriu-zis la dosarul întocmit de procurorii anticorupţie împotriva celor circa 30 de suspecţi, în frunte cu fostul secretar general al MAI, Laurenţiu Mironescu, şi senatorul PDL Mircea Banias. Concret, apărătorilor li se permite să participe la audierea persoanelor, însă studierea dosarului şi a probelor strânse împotriva acuzaţilor reprezintă încă un deziderat la acest moment. De altfel, surse informate spun că în prezent sunt verificate toate documentele ridicate în urma percheziţiilor efectuate în Portul Constanţa Sud Agigea în urmă cu două săptămâni, dar şi informaţiile stocate pe calculatoarele suspecţilor. În aceste condiţii, avocaţii se aşteaptă ca audierile şi celelalte acte de urmărire penală să nu se termine înainte de sfârşitul lunii. Totodată, ceea ce este şi mai important este faptul că surse apropiate cazului spun că procurorii anticorupţie vor solicita prelungirea mandatelor de arestare preventivă emise de judecătorii bucureşteni în cauză, dat fiind că ancheta nu se va finaliza înainte de expirarea termenului legal de detenţie. Amintim că acuzaţiile formulate de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie în acest caz au fost de constituire, aderare sau sprijinire sub orice formă a unui grup infracţional organizat, trafic de influenţă şi dare sau luare de mită.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii