Decizia poate fi atacată cu recurs Cine l-a achitat pe Nicuşor Constantinescu de acuzele DNA
Decizia poate fi atacată cu recurs: Cine l-a achitat pe Nicuşor Constantinescu de acuzele DNAPreşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a scăpat, în primă instanţă, de dosarul în care este acuzat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie de abuz în serviciu contra intereselor publice. Ieri, magistraţii Judecătoriei Constanţa, în completul prezidat de judecătoarea Delia Molnar, au decis achitarea lui Nicuşor Constantinescu, în baza articolului 11, punctul 2 litera „a" din Codul de procedură penală, raportat la articolul 10 litera „d". De remarcat că articolul 10 din Codul de procedură penală face referire la cazurile în care punerea în mişcare sau exercitarea acţiunii penale este împiedicată, iar litera „d" arată că „faptei îi lipseşte unul dintre elementele constitutive ale infracţiunii". Decizia luată ieri nu este definitivă, ea putând fi atacată cu recurs.
Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Daniel Constantinescu, a fost trimis în judecată pe data de 18 decembrie 2008, dosarul în care acesta a avut calitatea de inculpat a primit numărul unic 28590/212/2008 şi are ca obiect „abuz în serviciu contra intereselor publice". Ieri, magistraţii Judecătoriei Constanţa au decis achitarea lui Nicuşor Constantinescu. Decizia a aparţinut completului prezidat de judecătoarea Delia Molnar, fost grefier al Tribunalului Timiş. Magistratul în cauză a fost numit la Judecătoria Constanţa în luna martie 2011, după ce a promovat concursul de admitere organizat de Consiliul Superior al Magistraturii. De altfel, decretul de numire în funcţie a fost semnat de preşedintele Traian Băsescu pe data de 29 martie 2011, Delia Molnar fiind unul dintre cei 61 de judecători numiţi în funcţie la data respectivă. Conform propriilor declaraţii de avere, Delia Molnar nu are acţiuni la nicio societate comercială, nu este membru în organele de conducere ale societăţilor naţionale sau ale unor organizaţii nonguvernamentale şi nici nu este membru de sindicat. Fostul grefier al Tribunalului Timiş, care a luat locul judecătoarei Ruxandra Grecu - avansată la Tribunalul Bucureşti şi cea care a dispus în repetate rânduri citarea cu mandat de aducere a preşedintelui CJC pentru că acesta nu se prezenta la proces -, nu are contracte, inclusiv de asistenţă juridică, consultanţă şi civile obţinute sau aflate în derulare în timpul exercitării funcţiilor, mandatelor sau demnităţilor publice finanţate de la bugetul de stat, local şi din fonduri externe ori încheiate cu societăţi comerciale cu capital de stat sau unde statul este acţionar majoritar/minoritar.
Încredere în justiţia divină
Delia Molnar nu are terenuri, clădiri, bunuri mobile şi nici bunuri sub formă de metale preţioase, obiecte de artă sau bijuterii, a căror valoare însumată să depăşească 5.000 de euro. Referitor la decizia din dosarul în care este acuzat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie de abuz în serviciu contra intereselor publice, preşedintele CJC ne-a declarat, cu doar câteva ore înainte de pronunţare, că are încrede în „justiţia din Constanţa şi în cea din România, dar şi în cea divină". Tot în cadrul aceleiaşi declaraţii, şeful Consiliului Judeţean Constanţa se întreba retoric dacă nu are şi el dreptul la prezumţia de nevinovăţie, ca orice cetăţean. „Aici este o chestiune de derizoriu deja. Eu i-am reclamat pe Stelian Duţu, fost preşedinte al CJC, şi pe alţii că au luat banii, am sesizat OLAF-ul, care a verificat dacă cele sesizate de mine sunt reale. Au găsit 3,8 milioane de euro plătite de Stelian Duţu, care ar fi fost furate. Comisia Europeană a cerut României să verifice şi să caute vinovaţii de dispariţia banilor. DNA-ul i-a dat NUP (n.r. neînceperea urmăririi penale) lui Duţu, iar pe mine m-a scos vinovat, deşi eu am sesizat faptele", a mai explicat Nicuşor Daniel Constantinescu.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp