Delta Dunării A fost identificat cel care conducea ambarcațiunea care a intrat intenționat într-un stol de pelicani
Delta Dunării: A fost identificat cel care conducea ambarcațiunea care a intrat intenționat într-un stol de
14 Jun, 2021 15:09
ZIUA de Constanta
3234
Marime text
- A fost identificat atât prestatorul de servicii turistice de care aparține ambarcațiunea care a deranjat păsările cât și cel care o conducea.
- Reprezentatul societății a fost chemat la sediul instituției pentru clarificarea situației și verificarea documentelor de funcționare, informează ARBDD - Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării.
A fost identificat atât prestatorul de servicii turistice de care aparține ambarcațiunea care a deranjat păsările cât și cel care o conducea. Reprezentatul societății a fost chemat la sediul instituției pentru clarificarea situației și verificarea documentelor de funcționare., informează ARBDD - Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării.
Deoarece acesta nu s-a prezentat, Comisariatul de control împreună cu Serviciul juridic al ARBDD va întocmi o sesizare către organele abilitate pentru începerea acțiunilor de cercetare penală privitor la încălcarea prevederilor OUG nr. 57/2007, Articol 52, litera c și d.:
”Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei și faunei sălbatice,
Articolul 52
(1) Constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă săvârșirea următoarelor fapte:
c) nerespectarea prevederilor art. 28 alin. (1);
d) nerespectarea prevederilor art. 33 alin. (1) și (2);
Articolul 28
(1) Sunt interzise activitățile din perimetrele ariilor naturale protejate de interes comunitar care pot să genereze poluarea sau deteriorarea habitatelor, precum și perturbări ale speciilor pentru care au fost desemnate ariile respective, atunci când aceste activități au un efect semnificativ, având în vedere obiectivele de protecție și conservare a speciilor și habitatelor. Pentru protejarea și conservarea păsărilor sălbatice, inclusiv a celor migratoare, sunt interzise activitățile din afara ariilor naturale protejate care ar produce poluarea sau deteriorarea habitatelor.
Articolul 33
(1) Pentru speciile de plante și animale sălbatice terestre, acvatice și subterane, prevăzute în anexele nr. 4 A și 4 B, cu excepția speciilor de păsări, și care trăiesc atât în ariile naturale protejate, cât și în afara lor, sunt interzise:
b) perturbarea intenționată în cursul perioadei de reproducere, de creștere, de hibernare și de migrație;
d) deteriorarea și/sau distrugerea locurilor de reproducere ori de odihnă; ”.
Amintim că, în data de 11 iunie, au fost făcute publice imagini revoltătoare, surprinse de un fotograf, în Delta Dunării. Bărbatul a observat cum o ambarcaţiune cu pasageri, probabil turiști, s-a apropiat foarte mult de un stol de pelicani. Imaginile au fost postate pe pagina de Facebook de Marian Strinoiu, cu textul: „Un om fără suflet, care ar trebui tras la răspundere”.
Sursa foto: Facebook/ ARBDD - Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și: Distrugerea biodiversității Delta Dunării. O ambarcațiune intră intenționat într-un stol de pelicani
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii