Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:20 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Deputatul Metin Cerchez a batut un om de afaceri turc

ro

12 Jul, 2003 00:00 4494 Marime text

Afaceri sub umbrela imunitatii parlamentare

Martorii scandalului afirma ca patronul restaurantului "Prestige" din Constanta, Salih Chakir, a fost bruscat de catre deputat si aghiotantul sau, Asan Turgai * Reprezentantii oamenilor de afaceri turci din Constanta spun ca scandalul are la baza neintelegeri mult mai vechi intre Metin si Salih * Seful Asociatiei Oamenilor de Afaceri Turci ne-a spus ca deputatul i-ar fi cerut, in trecut, lui Salih taxa de protectie, sub forma de sponsorizare * Cel agresat s-a dus la Politie sa depuna plangere, dar a fost convins de Metin Cerchez sa renunte la acest gest

Joi seara, in jurul orei 21.30, pe cand patronul restaurantului "Prestige", Salih Chakir, se afla la o masa cu o cunostinta de a sa, deputatul Metin Cerchez a fost vazut venind la masa acestuia si au schimbat niste vorbe pentru cateva minute. In scurt timp, deputatul a parasit restaurantul. Martorii spun ca, la nici jumatate de ora de la prima vizita, Metin Cerchez s-a intors la restaurant insotit de aghiotantul sau, Asan Turgai, binecunoscut in cercurile lumii interlope din Constanta. Intre timp, patronul turc al restaurantului, Salih Chakir, iesise pe terasa restaurantului si ocupase o masa afara. Cei doi, deputatul si aghiotantul sau, au sosit cu masina de serviciu a deputatului, pe care o parcasera, undeva, in imediata apropiere a terasei restaurantului. Ajunsi langa Salih, martorii spun ca cei doi au inceput, initial, sa-l imbranceasca, dupa care l-ar fi lovit in fata si pe corp cu pumnii si picioarele. La un moment dat, o vanzatoare aflata in zona, pe nume Lacramioara Vlase, a incercat sa intervina pentru a opri macelul. Observand ca Salih este aparat, cei doi ar fi lasat la o parte, pentru un moment, "subiectul" scandalului si si-au indreptat atentia catre femeia care a sarit in apararea celui batut. Una dintre traducatoarele angajate la Asociatia Oamenilor de Afaceri Turci, care ne-a ajutat sa aflam "picanteriile" acestui scandal, ne-a spus ca cei doi ar fi amenintat-o pe femeia temerara, amenintarile vizand soarta ei si a copiilor acesteia.

Taxa de protectie, dar ca sponsorizare

Se pare ca scandalul ar fi avut la baza chestiuni referitoare la niste neintelegeri legate de o prezumtiva "taxa de protectie" ce ar fi fost ceruta de deputatul Cerchez, taxa solicitata sub forma de sponsorizare. Aceasta chestiune a facut deja subiectul unui alt scandal mai vechi, izbucnit in cursul lunii aprilie, odata cu publicarea unui comunicat de presa emis de Asociatia Oamenilor de Afaceri Turci din Romania. In acel comunicat, oamenii de afaceri turci aduceau grave acuze deputatului Metin Cerchez, acuzatii referitoare la anumite incercari de colectare a unor fonduri sub forma de taxa de protectie - asa cum a fost sesizata de turci - sau sub forma de sponsorizari, asa cum ar fi cerut deputatul. Si, cum fum fara foc nu iese, patronul agresat, Salih Chakir, s-a prezentat imediat la Politie pentru a depune plangere impotriva agresorilor. Cei care au fost de fata la incident au spus ca, in acel moment, Salih avea buza sparta, era lovit la mana stanga, precum si la coasta. Pe camasa avea din abundenta sange. Aflat la sediul Politiei pentru a scrie reclamatia, Salih a fost intrerupt brusc de aparitia lui Metin Cerchez. De fata se afla si translatoarea oamenilor de afaceri turci, care ne-a spus ca Metin s-ar fi rugat de Salih sa nu depuna plangerea, cerand sa se impace. Initial, Salih nici nu a vrut sa auda de acest lucru, mai ales ca deputatul il mai sicanase in trecut. Pana la urma, cei doi au cazut totusi la o intelegere. De fapt, a fost tot o afacere, deoarece Metin a promis ca va suspenda procesul de calomnie intentat turcului, in schimbul renuntarii la reclamatie. Contactandu-l pe Salih Chakir, acesta nu a vrut sa comenteze evenimentul, spunandu-ne laconic ca "s-au impacat". Oamenii de afaceri turci, in persoana lui Sabit Denis, si-au spus pozitia, afirmand ca ceea ce s-a intamplat este o chestiune de care se lovesc majoritatea oamenilor de afaceri de etnie turca din Constanta, acestia blamandu-l atat pe deputat, cat si atitudinea acestuia. Pozitia lui Metin Cerchez nu am putut sa o aflam deoarece acesta a tinut telefonul inchis, la apelurile noastre repetate raspunzand doar mesageria vocala.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii