Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:23 17 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Descinderi ale procurorilor DIICOT la persoane suspectate de trafic de droguri de mare risc (GALERIE FOTO)

ro

17 Aug, 2024 17:27 262 Marime text
Foto: DIICOTLa data de 14.08.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Hunedoara au dispus reținerea a doi inculpați, cercetați pentru săvărșirea infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc  și efectuarea de operațiuni cu substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără a deține autorizație eliberată în condițiile legii.

Potrivit DIICOT, din materialul probator administrat în cauză a reieșit faptul că, în perioada martie  - august 2024, inculpații au procurat, deținut și vândut diferite cantități de MDMB-4en-PINACA (drog de mare risc din categoria canabinoizilor sintetici) şi 4en-PDMB-4en-PINACA (substanță psihoactivă), către consumatori din județul Hunedoara.

De asemenea, cercetările au reliefat că unul dintre aceștia a  procurat o parte din aceste substanțe de la coinculpat, pentru sume cuprinse între 15.000 lei și 17.000 euro.

În urma percheziției domiciliare efectuate au fost identificate și ridicate mai multe  pungi și cutii conținând  peste 2 kilograme substanță vegetală impregnată cu MDMB-4en-PINACA  şi  5F-ADB (substanță psihoactivă),  o cantitate de canabinoid sintetic destinată preparării drogului de risc, mai multe  flacoane conținând acetonă, cutii goale de ceai,  obiecte purtând urme de substanță, un cântar de mare precizie, plicuri autosilante, sume de bani în lei și euro, unități de stocare a datelor, precum și alte mijloace de probă. 

În aceeași zi,  judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Hunedoara a dispus arestarea preventivă a inculpaților, pentru o perioadă de 30 de zile.

„Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Hunedoara.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Brigăzii Mobile de Jandarmi Timișoara.
Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.
Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție“ - au mai precizat reprezentanții DIICOT.

Citește și: 

Luptători MMA, condamnați la închisoare într-un dosar de trafic de droguri (MINUTA)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii