Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:00 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„DescOperă La Traviata”, în turneu național, la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret ,,Jean Constantin”. Vezi când

ro

10 Jun, 2024 15:56 682 Marime text


Centrul Cultural Județean Constanța ,,Teodor T. Burada’’, în parteneriat cu Opera Națională București, prin Studioul Experimental în Artele Spectacolului Muzical „Ludovic Spiess”, invită publicul meloman, miercuri, 12 iunie 2024, ora 19.00, în sala de spectacole a Centrului Multifuncțional Educativ pentru Tineret ,,Jean Constantin”, să descopere o reinterpretare captivantă a capodoperei verdiene – „La Traviata”.

Este vorba despre spectacolul „DescOperă La Traviata”, care se va desfășura cu participarea extraordinară a orchestrei, corului si baletului Operei Naționale Bucuresti, dirijor Daniel Jinga, precum și a soliștilor Studioului Experimental în Artele Spectacolului Muzical „Ludovic Spiess”.


Accesul publicului la acest eveniment cultural deosebit este gratuit, în limita locurilor disponibile.

Potrivit comunicatului emis de Centrul Cultural Județean Constanța ,,Teodor T. Burada’’. opera intitulată „DescOperă La Traviata”, a prins viață sub bagheta regizorului Alexandru Nagy si a coregrafei Sandra Mavhima. Prima reprezentație a avut loc în luna decembrie 2023, la Opera Națională București.

Spectacolul „DescOperă La Traviata” va ajunge, săptămâna viitoare, la Constanța,în cadrul turneului național „DescOperă La Traviata”,organizat de Opera Națională București, prin Studioul Experimental în Artele Spectacolului Muzical „Ludovic Spiess” și finanțat de Ministerul Culturii, Opera Națională București și Asociația Secția de Coregrafie, având ca partener principal Teatrul Național ,,I. L. Caragiale’’și parteneri locali Centrul Cultural Județean Constanța ,,Teodor T. Burada’’ și Teatrul Național de Operă și Balet ,,Oleg Danovski’’.

Proiectul „DescOperă La Traviata”propune tinerilor și nu numai, să descopere capodoperele muzicii de operă prin trei evenimente speciale în Brașov, Constanța și Cluj Napoca.

,,Obiectivul nostru este de a aduce cât mai multi tineri la operă, pentru a începe să iubească această formă de artă, să o înțeleagă și să descopere o perspectivă nouă și captivantă asupra operei. Într-o lume în continuă schimbare, credem cu tărie ca opera poate fi un punct de întâlnire între tradiție și modernitate, oferind tinerilor o experiență culturală de neuitat. Prin spectacolele noastre, ne propunem să demontam stereotipurile și să arătăm că opera nu este doar pentru cunoscători, ci pentru oricine este deschis să exploreze noi orizonturi artistice.”, afirmă Alex Nagy, regizor.

„DescOpera La Traviata” nu este doar o reprezentație clasică, ci o călătorie modernă și emoționantă, destinată cu precădere publicului tânăr. Interpreți, soliști talentati ai Studioului, aduc pe scenă o versiune contemporană, plină de viață și pasiune, menită să facă opera accesibilă și relevantă pentru noile generații.

,,La Traviata” este inspirată din romanul „Dama cu Camelii”, de Alexandre Dumas fiul și este recunoscută drept cea mai populară operă a tuturor timpurilor. Povestea emoționantă a Violettei Valéry, o curtezană pariziană și a dragostei sale tragice pentru Alfredo Germont, continuă să captiveze audiențe din întreaga lume, prin muzica sa sublimăși dramatismul său profund.

Citește și:
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii