Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:09 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DIICOT, surpriză la percheziții în București! Canabis în borcane de murături (FOTO)

ro

03 May, 2024 11:07 603 Marime text



Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus reținerea unui inculpat, cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de droguri de risc.

Din cercetările efectuate în cauză a rezultat că, în perioada octombrie 2023 - aprilie 2024  acesta a inițiat și dezvoltat, într-un apartament situat în municipiul București, o cultură de canabis destinată comercializării.

Din probatoriul administrat a reieșit faptul că acesta a procurat semințe de canabis și le-a plantat în mai multe etape, în urma prinderii în flagrant fiind identificate și ridicate 116 plante de canabis aflate în diferite stadii de dezvoltare, peste 2,3 kilograme canabis, o instalație improvizată destinată întreținerii culturii, precum și alte mijloace de probă.

În cauză, a fost sesizat  judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului București cu propunerea de arestare preventivă a inculpatului, pentru o perioadă de 30 de zile.

Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor D.G.P.M.B. – Secția 26 Poliție.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție. 

PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și: 

DIICOT a făcut mai multe rețineri! Droguri în zona Centrului Vechi din București. Oficial de la procurori
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii