Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:30 18 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Disparitie controversata

ro

24 Sep, 2009 03:29 1413 Marime text

ramona_t.jpgCaz controversat la Cumpăna. A plecat de acasă sub pretextul că iese la plimbare împreună cu mai mulţi prieteni şi nu s-a întors nici până în ziua de astăzi. Ramona Cristina Tămâianu, în vârstă de 13 ani, din Cumpăna, este dispărută de aproape două luni. Căutările din toată această perioadă s-au soldat cu eşec, iar cu fiecare zi ce trece, misterul se adânceşte şi şansele de a o găsi teafără se minimalizează.

Potrivit poliţiştilor din Cumpăna, cei care anchetează derutantul caz, copila lipseşte de la data de 1 august 2009, însă mama sa, Victoria Tămâianu, în vârstă de 44 de ani, din Cumpăna, le-a semnalat dispariţia abia patru zile mai târziu, respectiv pe 5 august 2009, existând astfel un interval de timp destul de mare scurs în defavoarea găsirii fetei. Cât despre circumstanţele dispariţiei, femeia le-a povestit oamenilor legii că Ramona Cristina a plecat de acasă într-o după-amiază, spunându-i că merge să se plimbe prin împrejurimi cu mai mulţi prieteni din comună, însă o dată ce a ieşit pe uşă, nu s-a mai întors. După patru zile în care fiica sa nu a dormit acasă şi în care nu a primit măcar un telefon de la aceasta, mama s-a hotărât să apeleze la poliţie pentru a o găsi. Oamenii legii au demarat o anchetă şi au încercat să refacă firul evenimentelor, pentru a putea găsi o pistă pe care să pornească. În paralel, au fost demarate şi acţiunile de căutare a fetei, atât în localitate cât şi în localităţile învecinate, însă niciuna dintre iniţiative nu a avut, până acum, finalitate. Fata este de negăsit de 52 de zile.

Semnalmentele persoanei dispărute sunt următoarele: aproximativ 1,55 m înălţime, 55 kg greutate, constituţie atletică, ochi căprui, păr lung, drept, şaten. Tânăra nu are semne particulare după care ar putea fi recunoscută. La data dispariţiei, minora purta un maiou negru, pantaloni negri tip sport şi papuci negri, lăcuiţi.

Orice persoană care poate furniza informaţii în legătură cu persoana dispărută - Ramona Cristina Tămâianu, în vârstă de 13 ani, din Cumpăna, este rugată să contacteze cea mai apropiată unitate de Poliţie sau să apeleze gratuit numărul de telefon 112!

Cazul ridică un semnal de alarmă, iar poliţiştii constănţeni îi sfătuiesc pe părinţi ca, pentru a nu ajunge în situaţia disperată a mamei Ramonei Cristinei să urmeze următoarele sfaturi: să-i înveţe pe copii să nu intre în discuţii cu persoane străine, cu atât mai puţin să le însoţească în diverse locuri sau să accepte din partea acestora bunuri, cadouri sau dulciuri. Părinţii nu ar trebui să se ofere copiilor sume mari de bani, obiecte de valoare, bijuterii şi telefoane, întrucât acestea sunt valori care atrag atenţia răufăcătorilor şi şi-ar putea pune, involuntar, copii în pericol. De asemenea, la terminarea orelor de curs, copii nu trebuie lăsaţi să se întoarcă singuri, eventual, dacă nu sunt luaţi de părinţi, să meargă în grup, împreună cu alţi copii şi să nu folosească drumuri neiluminate sau dosnice.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii