Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:34 30 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doctorul Tudor, acuzat ca a luat banii unei paciente degeaba

ro

11 Oct, 2003 00:00 5474 Marime text

Operatie reusita, numai ca pacientul tot nu vede

Ana Dragulin, din Constanta, afirma ca a fost operata degeaba, pentru 380 de dolari * Medicul oftalmolog Edmond Tudor a consultat-o la policlinica spitalului, dar a sfatuit-o sa se opereze la clinica lui particulara * Dragulin afirma ca Tudor a asigurat-o ca, dupa interventia chirurgicala, va vedea cu ochiul stang * Constatand ca tot nu vede, femeia i-a cerut socoteala medicului * Tudor nici nu a vrut sa auda despre nemultumirile femeii si i-a spus ca operatia a fost eficace * Dragulin a obtinut o adeverinta medicala cu diagnosticul "miopie forte", aceeasi afectiune pe care a observat-o medicul Tudor inainte de operatie * Tudor a mai avut doua reclamatii la Colegiul Medicilor, de la pacienti operati tot la clinica particulara * Colegiul a stabilit in ambele cazuri ca medicul Tudor este nevinovat * Ana Dragulin vrea sa il actioneze in instanta pe medicul Tudor pentru a-si recupera banii

Ancheta reporterilor ZIUA de Constanta despre medici care nu isi respecta deontologia profesionala, pretind bani pentru servicii care ar trebui sa fie gratuite sau, pur si simplu, nu se pricep la ceea ce fac si comit erori grave scoate la iveala alte cazuri grave. De aceasta data e vorba de un medic oftalmolog care isi racoleaza la policlinica spitalului clienti pentru clinica particulara. Necazul e ca, in unele cazuri, dupa ce platesc sume mari, pacientii nici macar nu sunt multumiti de calitatea serviciilor.In aceasta situatie se afla Ana Dragulin din Constanta. Ea sufera de miopie forte inca din copilarie. De aceea a mers pe la mai multi medici care i-au spus ca nu se mai poate face nimic pentru ca femeia sa vada cu ochiul stang. Cu toate acestea, Dragulin a mers la un control la sectia Oftalmologie a policlinicii din cadrul Spitalului Clinic de Urgenta Constanta. Acolo, medicul Edmond Tudor a consultat-o si i-a spus ca problema se poate rezolva, doar ca operatia este mai delicata si ea trebuie facuta la clinica particulara a doctorului. "A incercat sa ma convinga ca trebuie sa ma grabesc pentru ca am prins un moment favorabil, intru cat la cabinetul lui va veni o comisie de medici de la Bucuresti si eu voi fi operata cu laser. In plus, doctorul m-a asigurat ca dupa operatie voi vedea si ochiul stang". Dragulin a platit deci pretul operatiei, contravaloarea in lei a 380 de dolari, bani pe care i-a obtinut cu greu, imprumutandu-se caci are o situatie financiara precara. Operatia a constat in schimbarea cristalinului, dar se pare ca acest lucru nu a ajutat-o pe pacienta, caci dupa operatie, Dragulin tot nu vedea cu ochiul stang. "Totul era ca inainte. Am mers la control, dar eu, in continuare nu vad". Femeia i-a cerut socoteala medicului, care i-a spus ca e vorba de acomodare si a trimis-o la un alt cabinet, situat in zona Tomis Nord-care se pare ca este tot al lui-sa isi cumpere ochelari de protectie si chiar ochelari normali. Vazand ca toate acestea nu au ajutat-o in nici un fel, Dragulin a mers din nou la medicul Tudor. "Asistenta m-a anuntat medicului ca fiind pacienta care nu vedea nici inainte si nici dupa operatie. A inceput atunci un scandal in cabinetul de la policlinica al doctorului. El si asistenta, cu care colaboreaza si la clinica particulara, au incercat sa ma convinga ca eu de fapt vad". Ulterior, Dragulin a solicitat o adeverinta medicala din care reiese ca sufera de miopie forte, adica exact diagnosticul pe care medicul Tudor i-l stabilise inainte de operatie. In plus, acest diagnostic ulterior operatiei ii va servi Anei Dragulin pentru dosarul de pensionare medicala, fapt care ii confera o si mai mare greutate.

Tudor ne-a confundat cu pacientii nemultumiti

L-am vizitat si noi pe doctorul Tudor la cabinetul din policlinica. "Eu nu mai operez in spital, de aceea am invitat-o la clinica mea. Nu vad nimic ilegal in acest lucru. La fiecare operatie noi eliberam factura si suntem platitori de taxe. Faptul ca persoana pretinde ca nu vede nu il poate verifica nimeni. Si dumneata poti sa zici acum ca nu vezi", a incercat medicul sa ne convinga, confundandu-ne probabil cu vreun pacient nemultumit. El a tinut sa ne precizeze ca la cabinet lucreaza cu tehnologie de ultima ora care ii permite interventii chirurgicale complexe. Se pare insa ca acest lucru nu i-a fost de nici un folos Anei Dragulin, care vrea ca doctorul Tudor sa inapoieze cei 380 de dolari. Femeia intentioneaza sa il reclame pe Tudor la Colegiul Medicilor pentru a-si recupera acesti bani.

Alte reclamatii ale pacientilor operati la clinica particulara

Si daca tot a venit vorba de Colegiul Medicilor, am aflat de la directorul acestui for, doctorul Adrian Creanga ca Edmond Tudor a mai avut doua reclamatii ale unor pacienti nemultumiti, care au fost operati, unde altundeva decat la "celebra" clinica particulara! E vorba de Paraschiva Sibiceanu si Valeria Baltatu. In primul caz, reclamatia a fost inaintata Colegiului in anul 2000. Conform procedurii, Comisia de Jurisprudenta a demarat o ancheta in urma careia dosarul a fost clasat, pentru ca s-a ajuns la concluzia ca reclamatia este neintemeiata. Sibiceanu a fost nemultumita de rezultat si a trimis dosarul la Comisia Nationala a Colegiului Medicilor, dar raspunsul a fost acelasi. Cea de-a doua reclamatie, a Valeriei Baltatu a fost inaintata Colegiului in 2001, cu acelasi rezultat. Si Baltatu a trimis dosarul la Bucuresti, la Comisia Nationala, dar pentru acest caz inca nu a sosit un raspuns. In ceea ce o priveste pe Ana Dragulin, femeia e decisa sa il actioneze in instanta pe medicul Tudor, pentru a-si recupera banii.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii