Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:17 26 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doi câini legați în lanț, în soare, în condiții înfiorătoare, în județul Galați. Protecția Animalelor a dat amendă proprietarului

ro

05 Jul, 2024 14:45 409 Marime text
Sursa foto: IPJ Galați





 
  • La data de 04 iulie 2024, Biroul pentru Protecția Animalelor a fost sesizat prin apel la numărul unic de urgență 112, cu privire la faptul că, într-o curte părăsită de pe raza comunei Pechea, județul Galați, sunt abandonați doi câini rasa Ciobănesc Belgian (Malinois).
 
Polițiștii din cadrul biroului s-au deplasat la fața locului și au constatat că cele sesizate se confirmă, în sensul că cei doi câini erau legați cu lanț, fără adăpost, lăsați în soare, abia ajungând la apa murdară și având drept hrană o pâine cu mucegai.
 

„Prin responsabilitatea și afecțiunea pe care au manifestat-o polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor Galați, exemplarele canine au scăpat de pericolul arșiței de afară, fiind preluați în regim de urgență și predați, prin ordin de plasare, unui adăpost de animale autorizat sanitar-veterinar, în eventualitatea unei viitoare adopții”, transmite IPJ Galați.

 
De asemenea, a fost identificată persoana care era responsabilă temporar de îngrijirea câinilor, aceasta fiind sancționată contravențional cu amendă în cuantum total de 22.000 lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii 205/2004 privind protecția animalelor și ale O.U.G 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân, mai precizează sursa citată.


Citește și
Clipe de groză în ParângTelescaunul a căzut cu pasageri cu tot. Doi bărbați sunt răniți grav
 

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii