Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
22:17 07 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doi dintre „locotenenţii" lui Beinur au fost condamnaţi la închisoare

ro

24 Sep, 2011 01:00 3982 Marime text

04_Beinur_-_Beinur.jpgMihai Nelu Balaban şi Petre Cantrajev, numiţi de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie „locotenenţii" afaceristului mangaliot Beinur Nuredin, şi-au primit pedepsele de la judecătorii bucureşteni.

Astfel, Balaban a fost condamnat la doi ani de închisoare pentru consumul ilicit de droguri, iar Petre Cantrajev a primit un an cu suspendare condiţionată pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiei. Mihai Nelu Balaban şi Petre Cantrajev figurează ca inculpaţi în dosarul în care Beinur Nuredin a fost arestat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de şantaj, instigare la şantaj, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice şi complicitate la evaziune fiscală.

Pe data de 21 martie 2011, pe rolul Tribunalului Bucureşti a fost înregistrat dosarul cu numărul unic 20548/3/2011, având ca obiect „traficul de droguri (Legea 143/2000 art. 2)", cauză în care Mihai Nelu Balaban are calitatea de „inculpat". După mai multe înfăţişări, magistraţii Tribunalului Bucureşti l-au condamnat pe inculpatul Balaban Nelu Mihai la doi ani de închisoare. „Se ia act că inculpatul este arestat în altă cauză (nr. în ziua în care s-a pronunţat instanţa). În baza art.18 din Legea 143/2000 confiscă în vederea distrugerii cantităţile de 4,28 grame substanţă care conţine cocaină, fenacetină, lidocaină şi respectiv 4,10 grame substanţă care conţine cocaină, fenacetină, lidocaină, cantităţi depuse la IGPR (...) Obligă pe inculpat la 1.000 lei cheltuieli judiciare către stat. Cu apel", potrivit judecătorilor. Nemulţumiţi de decizia Tribunalului Bucureşti, atât procurorii, cât şi Balaban s-au adresat Curţii de Apel Bucureşti, cauza fiind înregistrată cu numărul unic 20548/3/2011 (2774/2011) cu obiect „consumul ilicit de droguri". La primul termen, instanţa de judecată a decis amânarea dosarului, până pe data de 3 octombrie 2011, dat fiind imposibilitatea de prezentare a inculpatului, dar şi pentru obţinerea unor noi date. Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în data de 12 octombrie 2010 s-au efectuat 19 percheziţii domiciliare la mai multe adrese, printre care şi la Hotel Triumf din Bucureşti, unde se afla reşedinţa lui Mihai Nelu Balaban.

4,28 grame cocaină şi pistol găsit în parc

La adresa sus-menţionată au fost identificaţi Mihai Nelu Balaban şi Petre Cantrajev, iar cu ocazia percheziţiei a fost depistată o cantitate de 4,28 grame substanţă pulverilentă care, conform raportului de constatare tehnico-ştiinţifică a Direcţiei pentru Combaterea Crimei Organizate s-a dovedit a conţine cocaină. Drept urmare, anchetatorii au dispus disjungerea cauzei şi declinarea competenţei de soluţionare în favoarea Direcţieide Investigare a Infracţiunilor de CriminalitateOrganizatăşi Terorism. În ceea ce-l priveşte pe Petre Cantrajev, oamenii legii spun că în urma percheziţiei mai sus amintită a fost găsit a fost găsit un pistol marca Blow Mini, calibrul 8 mm şi patru cartuşe cu proiectil sferic. Cantrajev le-a declarat poliţiştilor că a găsit pistolul respectiv în Parcul Herăstrău, motiv pentru care anchetatorii au plecat spre locul indicat de individ. Institutul de Criminalistică a stabilit că pistolul era în stare de funcţionare şi face parte din categoria armelor de foc neletale. Mai mult decât atât, Direcţia Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase a precizat că pentru deţinerea acestei arme era necesară autorizare iar „învinuitul Cantrajev Petre nu figurează ca autorizat în acest sens". Dosarul individului a ajuns pe rolul Curţii de Apel Bucureşti pe data de 18 aprilie 2011, cu numărul unic 3669/2/2011 (1539/2011), Petre Cantrajev având calitatea de inculpat.

Şi-a recunoscut greşeala

Pe data de 22 septembrie, magistraţii Curţii de Apel Bucureşti l-au condamnat pe Cantrajev la un an de închisoare cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei, pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiei. Petre Cantrajev şi-a recunoscut greşeala, chiar şi aşa judecătorii au decis confiscarea pistolului. Facem precizarea că decizia Curţii de Apel Bucureşti nu este definitivă, ea putând fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Procurorii spun că „în cursul lunii aprilie 2010, inculpatul Nuredin Beinur i-a trimis la Sibiu pe locotenenţii acestuia, inculpatul Balaban Nelu Mihai şi pe învinuitul Cantrajev Petre care s-au întâlnit cu persoana de legătură din Sibiu a inculpatului Nuredin Beinur, inculpatul Pop Ovidiu Constantin". „La instigarea inculpatului Nuredin Beinur, inculpaţii Pop Constantin Ovidiu şi Balaban Nelu Mihai au exercitat ameninţări asupra martorului Corbu Valentin, solicitându-i restituirea pretinsei datorii pe care martorul Corbu Valentin ar fi avut-o faţă de cetăţeanul turc Ozdemir Tuma", conform rechizitorului.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • serpico 23 Sep, 2011 22:35 si cu comisarul infractor Nitoi Cristinel cum ramane? El cand va fi condamnat la inchisoare pe viata pt tot raul pe care l-a facut? Acesti interlopi pacaliti trbuie sa infunde puscaria.Din cauza lor nu intram in spatiul Schengen