Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:55 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Două „clarvăzătoare” din Galați și Prahova n-au prezis perchezițiile care le vizau - una dintre ele, arestată pentru 24 de ore sub acuzația de înșelăciune

ro

28 May, 2024 15:58 726 Marime text
Sursa foto: IPJ Satu Mare

Două femei din Prahova și Galați, care se auto-intitulau „clarvăzătoare” și „tămăduitoare”, au fost ținta perchezițiilor domiciliare de astăzi, 28 mai 2024, într-un dosar de cercetare penală pentru înșelăciune. Acestea au intrat în vizorul polițiștilor, după ce ar fi obținut venituri de aproximativ 95.000 de euro pretinzând că oferă servicii de „vindecare energetică” ori „dezlegări de farmece”. Anchetatorii precizează că femeile își racolau clienții online. 


Oficial de la IPJ Satu Mare


La data de 28 mai a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din Satu Mare, împreună cu polițiștii serviciilor investigații criminale din Prahova și Galați, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare, au pus în executare 4 mandate de percheziție domiciliară, în municipiile Ploiești și Galați, într-un dosar penal, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune.

În perioada octombrie 2023 – mai a.c., două persoane cercetate, domiciliate în județele Galați și Prahova, care s-ar fi prezentat în mediul on-line ca tămăduitoare și clarvăzătoare, ar fi indus în eroare mai multe persoane vătămate, efectuând ritualuri spirituale, dezlegări de farmece, vindecare energetică, citire în cărți de tarot și alte servicii, în schimbul unor sume de bani, fiind cauzat un prejudiciu estimat la 95.000 de euro.

În urma cercetărilor efectuate și a punerii în executare a mandatelor de percheziție, polițiștii au descoperit și ridicat 24.840 de euro, 8.600 de lei, 4 telefoane mobile, un laptop, o macetă, mai multe carduri bancare și obiecte folosite pentru inducerea în eroare a persoanelor vătămate (respectiv cărți de tarot, obiecte de cult, etc.).

Astăzi, a fost dispusă măsura reținerii, pentru 24 de ore, față de o femeie, de 23 de ani, din municipiul Galați, urmând ca aceasta să fie prezentată instanței, pentru luarea măsurilor legale, cercetările fiind continuate, în vederea stabilirii întregii activități infracționale.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul serviciilor pentru acțiuni speciale Prahova și Galați.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și:
IPJ ConstanțaPercheziții domiciliare la o femeie suspectată de înșelăciune și uz de fals. Vezi cum ar fi încercat să împiedice executarea silită
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii