Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:20 17 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doua firme constantene au prejudiciat cu milioane de lei statul roman

ro

30 Apr, 2009 02:43 1458 Marime text
Secţia din Constanţa a Gărzii Financiare a efectuat o serie de verificări asupra unor societăţi din oraş, care au scos la iveală prejudicii la bugetul statului de aproape două milioane de lei fiecare.
SC CT&TC PRODUCTS SRL a realizat 84 de operaţiuni vamale de import şi apoi a vândut mărfurile, care constau în materiale de construcţii şi textile, către diverse persoane juridice din România. Valoarea acestora este de 6.675.250 de lei.
Societatea verificată nu funcţionează la sediul social declarat şi, prin urmare, nu a introdus achiziţiile şi vânzările în contabilitate. Această practică a prejudiciat România cu 1.959.350 de lei.
Diverşi agenţi economici din Constanţa comercializau de la SC NISMO SPORT SRL motorină şi solvenţi. Problema acestei societăţi o constituie faptul că fostul asociat unic, de etnie turco-tătară, a cesionat părţile sociale către un cetăţean român, care, la rândul lui, a ridicat toate documentele firmei şi nu s-a mai prezentat la sediu. O altă obligativitate a românului era să schimbe sediul social şi să comunice în termen de 30 de zile, la Oficiul Registrului Comerţului din Constanţa, modificările statutare efectuate.
Şi în acest caz, prejudiciul adus bugetului statului este de 2.197.480 de lei.
Pentru ambele firme s-au întocmit sesizări penale transmise Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa şi adrese către Direcţia Generală a Finanţelor Publice Constanţa, pentru a se stabili cu exactitate valoarea prejudiciilor.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii