Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
22:57 08 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doua incendii în județul Tulcea. Ce se întâmplă acolo. Cu ce forțe se intervine (video)

ro

06 Mar, 2021 08:59 2022 Marime text

  • Aseară, 5 martie, în apropierea localității Peceneaga, pompierii militari ai Secției Măcin, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Peceneaga au intervenit pentru localizarea și lichidarea unui incendiu, care a afectat o suprafață totală de aproximativ 6 hectare de vegetație uscată și stuf.
  • La această oră, pompierii militari ai Secției Măcin intervin pentru localizarea și lichidarea unui incendiu în apropierea localității Garvăn, care se manifesta pe o suprafață de aproximativ 1 hectar de stuf, imagini puteți vedea în secțiunea Galerie foto a materialului.
Aseară, 5 martie, în apropierea localității Peceneaga, pompierii militari ai Secției Măcin, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Peceneaga au intervenit pentru localizarea și lichidarea unui incendiu, care a afectat o suprafață totală de aproximativ 6 hectare de vegetație uscată și stuf.

La această oră, pompierii militari ai Secției Măcin intervin pentru localizarea și lichidarea unui incendiu în apropierea localității Garvăn, care se manifesta pe o suprafață de aproximativ 1 hectar de stuf.

Dezvoltarea și propagarea incendiilor au fost favorizate de vântul puternic. În ambele cazuri nu a existat pericol de propagare la alte obiective.

Reamintim și  facem același apel pentru respectarea măsurilor specifice de prevenire a acestui tip de incendii, transmite ISU Delta Tulcea.

Arderea vegetaţiei uscate, miriştilor şi a resturilor vegetale:
  •  este strict interzisă dacă nu se impune ca o măsură excepţională în cazuri de carantină fitosanitară, pentru prevenirea răspândirii unor boli sau dăunători specifici, conform standardelor privind bunele condiţii agricole şi de mediu ale terenurilor (GAEC 6.2), reglementate prin Ordinul ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale nr.352/2015;
  •  se poate executa numai cu acordul autorităţii competente pentru protecţia mediului şi după informarea serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă, cu respectarea reglementărilor privind utilizarea focului deschis conform Ordinului ministrului internelor şi reformei administrative şi al ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale nr.605/579/2008, precum şi OMAI nr.163/2007.
Nerespectarea prevederilor legale privind interzicerea arderilor de vegetație uscată atrage după sine aplicarea de sancțiuni contravenționale, cu amenzi cuprinse între 1.000-6.000 lei pentru persoane fizice, respectiv între 25.000-50.000 pentru persoane juridice. De asemenea, incendierile din ariile protejate constituie infracțiuni și se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la un an.



Sursa foto-video: ISU Delta Tulcea
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii