Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
18:13 22 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Drift-ul a devenit sport oficial în România Accidente în Constanţa cu tineri care nu puteau să se desfăşoare într-un cadru legal

ro

04 Dec, 2015 00:00 2934 Marime text

Federaţia Română de Automobilism Sportiv (FRAS) a aprobat, în premieră, înfiinţarea Comisiei de Drift, astfel că rezultatele din următorul sezon al Campionatului Naţional de Drift vor fi recunoscute oficial, inclusiv de Ministerul Tineretului şi Sportului.
 
La şapte de ani de la organizarea primelor etape de campionat naţional, perioadă în care a funcţionat ca show, drift-ul a devenit oficial probă sportivă în cadrul FRAS, iar în 2016, sub organizarea Clubului Sportiv Romanian Drift Community, se vor organiza şi cinci etape în cadrul Campionatului Naţional.
 
„Ne bucurăm că am reuşit ceea ce ne-am propus atunci când am înfiinţat Romanian Drift Community şi anume să oferim un cadru legal acestui sport extrem de spectaculos, care, în SUA şi Japonia, adună zeci de mii de spectatori la fiecare eveniment. Este un început real pentru drift în România şi cu siguranţă ne vom implica pentru ca piloţii să aibă statutul de profesionişti“, a declarat Denis Manea, noul preşedinte al Comisiei de Drift şi totodată vicepreşedinte al Romanian Drift Community.
 
Potrivit puterea.ro, în prezent, aproximativ 50 de piloţi participă la show-urile organizate pe teritoriul României.

Poliţiştii din Constanţa, pe urmele tinerilor amatori de motoare turate 

Numeroase accidente au avut loc în Constanţa. Protagoniştii - tineri amatori de motoare turate, cauzele - drift-urile nu se puteau desfăşura într-un cadrul legal.
 
Cel mai recent caz este cel din luna octombrie, din Portul Tomis, atunci când un băiat de 18 ani a dorit să îşi impresioneze iubita şi a făcut cascadorii până s-au răsturnat. Nu a apucat să facă prea multe figuri. A lovit cu roata o bordură şi s-a răsturnat cu maşina. Victima: prietena lui de 18 ani, căreia voia să îi câştige admiraţia. De remarcat ce ar fi spus şoferul după ce a „examinat-o medical“ pe fată: „Hai să plecăm, că doar nu ai mare lucru!“ Doar că, până la urmă, fetei i s-a făcut mai rău şi a chemat salvarea, pentru a primi îngrijiri medicale. Acum, teribilistul şofer are de tras. Mult şi bine.
 
Anul trecut, în decembrie, mai mulţi amatori de senzaţii tari s-au „bucurat“ de zăpadă în felul lor. Aceştia au profitat de parcarea goală a unui centru comercial din municipiul Constanţa şi au început să facă drifting pe zăpadă. Din fericire, aceştia nu au păţit nimic.
 
În septembrie anul trecut, poliţiştii din Constanţa s-au sesizat în urma apariţiei în mass-media a unor imagini în care un şofer a efectuat manevre periculoase cu autoturismul pe un bulevard din Constanţa. Un pasionat de drift şi-a propus să practice acest motorsport pe bulevardul Tomis, încurcând circulaţia maşinilor. Şoferul a ţinut să demonstreze cât de îndemânatic este el la volan, blocând traficul rutier. Ulterior, el a fost prins, iar reprezentanţii IPJ l-au amendat cu suma de 1.810 lei, dar i-au aplicat şi o penalizare de şase puncte, după ce au constatat că respectivul a încălcat marcajul continuu şi nu avea RCA.
 
În ianuarie 2014, un alt şofer care făcea drift-uri, de data aceasta în parcarea clubului Fratelli, a fost sancţionat contravenţional, conform HCLM 184/2003, art. 9, pct. 41, cu o amendă contravenţională de 1.000 de lei.


 
În aprilie 2013, şoferul unui jeep care făcea drift-uri pe nisip pe plaja Mordern din Constanţa nu a mai putut controla maşina de sute de cai putere şi s-a răsturnat cu aceasta. Ajuns pe nisip cu maşina, bărbatul de la volan a început să facă drift-uri, chiar printre oameni. După o demonstraţie de doar două-trei minute, el a pierdut controlul volanului şi maşina s-a răsturnat. Din fericire, nimeni nu a fost rănit, însă autoturismul a ieşit destul de şifonat din această „aventură“.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii