Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:25 18 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DSU Două elicoptere Black Hawk ajută la stingerea incendiilor de pădure din Prahova şi Vâlcea (VIDEO)

ro

18 Aug, 2024 18:20 179 Marime text
Sursă foto: Facebook/DSU
 
  • Două elicoptere Black Hawk sunt implicate în stingerea incendiilor de pădure din Prahova şi Vâlcea.

Două elicoptere Black Hawk sunt implicate în stingerea incendiilor de pădure din Prahova şi Vâlcea, a anunţat, duminică după-amiază, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU).

Aeronavele Black Hawk, echipate cu sistemul Bambi Bucket, acţionează în zone greu accesibile din judeţele Prahova şi Vâlcea pentru a stinge incendiile forestiere, precizează reprezentanţii DSU într-o postare pe Facebook.

Un elicopter intervine în zona Olăneşti, reuşind până acum să lanseze peste 120 de tone de apă, contribuind la limitarea propagării incendiului şi sprijinind eforturile pompierilor de la ISU Vâlcea. Mai multe hectare de vegetaţie uscată dintr-o pădure aflată în apropierea staţiunii Băile Olăneşti au fost cuprinse de flăcări sâmbătă, zeci de pompierii şi pădurari intervenind pentru stingerea focului.

De asemenea, un alt elicopter Black Hawk a început intervenţia în sprijinul echipelor ISU Prahova în zona Buşteni, realizând până la ora 17,00 şase lansări de apă asupra focarelor. Incendiul din Masivul Bucegi a izbucnit în noaptea de sâmbătă spre duminică din cauza fulgerelor şi a cuprins vegetaţie uscată, jneapăn şi ienupăr, forţele ISU Prahova neputând interveni cu maşini sau pe jos.

Operaţiunile elicopterelor sunt în desfăşurare şi vor continua până la lichidarea completă a incendiilor. Dacă va fi nevoie, resursele aeriene pot fi suplimentate cu alte elicoptere Black Hawk din dotarea Inspectoratului General al Aviaţiei şi aeronave ale Ministerului Apărării Naţionale. 



Citește și:
Incendii în Grecia: România a trimis un al doilea contingent de pompieri pentru a sprijini eforturile de combatere a incendiilor (FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii