Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:12 17 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elevii Colegiului „Mihai Eminescu“ se pregătesc de înmormântare Mesajele de condoleanţe curg pe pagina de Facebook a Andreei Oaida (galerie foto + video)

ro

14 Jun, 2016 00:00 6190 Marime text


Un accident terifiant a avut loc duminică seară, în judeţul Constanţa. Trei persoane au murit pe loc şi alte cinci au ajuns la spital, după ce autoturismele în care se aflau s-au ciocnit frontal.
 
La ora 20.11, un apel la 112 anunţa un teribil accident la ieşire din localitatea Mihai Viteazu, pe DN 22, eveniment soldat cu opt victime. În numai şase minute, s-a decretat COD ROŞU, o procedură specială pentru accidente colective şi dezastre cu manifestări deosebit de rapide şi efecte limitate în timp. Din momentul declanşării Planului roşu de intervenţie, serviciile publice de ambulanţă intră sub coordonarea ISU. La accident s-au deplasat patru autospeciale de pompieri, o autospecială pentru transport personal şi victime multiple, o maşină de la Descarcerare şi două de stingere cu modul de descarcerare. Pompierii spun că în ajutorul lor a sărit şi o maşină pentru descarcerare de la Tulcea.
 
Imaginile de la locul accidentului erau terifiante. O tânără de 19 ani zăcea aruncată în mijlocul drumului, un bărbat în vârstă era într-o poziţie nefirească undeva pe maşină, iar şoferiţa, o femeie de 42 de ani, atârna, plină de sânge, pe jumătate afară din autoturism. Nu mai avea hainele pe ea. Impactul fusese mult prea puternic, iar peste tot au fost împrăştiate bucăţi din maşinile avariate.

Cum s-a produs accidentul

Femeia de 42 de ani se deplasa la volanul unui Chevrolet Kalos pe DN 22, din direcţia Tulcea către Constanţa. Se afla în maşină cu fata ei, de 19 ani, cu tatăl ei, de 67 de ani, şi cu mama ei, de 62 de ani.
 
Numele lor sunt: Maria, 63 de ani (mama şoferiţei), care a scăpat cu viaţă şi se află internată în spital, Maria Mădălina (şoferiţa de 42 de ani), care a decedat pe loc, Mircea, 67 de ani (tatăl şoferiţei), care a decedat şi el pe loc, şi Andreea Oaidă (fiica şoferiţei), de 19 ani, care a murit pe loc.
 
Şoferiţa s-a angajat în depăşirea unui alt autoturism, a pătruns pe sensul opus de mers, unde a intrat în coliziune frontală cu un BMW care se deplasa pe sensul de mers Constanţa - Tulcea. La volanul BMW-ului se afla Emil Ovidiu Dănilă, 48 de ani, care este șofer profesionist, el conducând TIR-uri. Emil Ovidiu Dănilă a scăpat cu viaţă, însă se află în stare gravă la spital. În maşină cu el, pe scaunul din dreapta, se afla Eugenia Dănilă, de 69 de ani, mama lui, un pasager din spate, George Alexandru Dănilă, de 17 ani, care este fiul lui, și tot în spate se afla o fată, prietena adolescentului, Elena Oprea, de 17 ani. Ei au scăpat cu viaţă, dar sunt în spital.
 
„Opt victime, trei decedate, cinci transportate la spital de colegii de la Ambulanţă. La sosirea echipajelor de descarcerare, victimele erau deja scoase din maşini, am decupat bornele maşinilor şi am ajutat la transportarea persoanelor rănite la ambulanţă“, a declarat plutonier Flavius Stamate, şef echipaj Descarcerare.
 
Circulaţia pe DN 22 a fost blocată timp de aproximativ două ore.

Starea victimelor de după impact

Maria Celmare, femeia de 63 de ani implicată în accident, se află într-o stare gravă, internată pe secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa.

 
Restul pacienţilor, Emil Ovidiu Dănilă, Eugenia Dănilă, George Alexandru Dănilă şi Elena Oprea, prezintă multiple leziuni, însă acestea nu le ameninţă viaţa, aşa cum ne-a declarat directorul medical al unităţii sanitare, Mihnea Avram.

Andreea Diana Oaida trebuia să susţină Bacalaureatul

Andreea Diana Oaida era elevă în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu“. „Azi (n.r. ieri) trebuia să intre în examenul de Bacalaureat“, a declarat directorul adjunct al Colegiului „Mihai Eminescu“, Stelian Marinescu.
 
„Era o elevă cu rezultate bune. A avut media 9,53. Învăţa la Matematică - Informatică. Era plină de viaţă“, a mai spus directorul Marinescu.
 
Andreea Diana Oaida era şi o sportivă bună, ea jucând în echipa de baschet a colegiului. Antrenoarea ei de la echipa de baschet a liceului, Janet Hârbu, este în stare de şoc.
 
„Făcea parte din echipa de baschet a colegiului, cu care am luat multe premii de-a lungul anilor. Eram ca o familie. De la 3 dimineaţa, de când am aflat tragica veste, nu mai dorm. Andreea Diana era singură la părinţi. Ne-am mobilizat să ne strângem şi să facem ceva pentru ea. Am fost trei ani consecutiv campioane judeţene, iar la faza regională am ieşit mereu pe doi, pierzând în faţa echipei puternicei echipe LPS Galaţi. Am pierdut onorabil, la un scor foarte strâns. Faptul că am ajuns atât de departe e o realizare. Andreea Diana era titular în echipă. Intra mereu în primele cinci şi nu ieşea niciodată pe tuşă. Alerga fantastic acest copil. Nu conta că se accidenta sau se lovea. «Nu ies, joc mai departe», spunea. «Te-ai lovit, stai puţin pe tuşă, odihneşte-te», îi ziceam. «Nu, nici gând, nu mă scoateţi din teren», era răspunsul ei. Juca până la ultima secundă, până la fluier. Moartea ei a fost un şoc pentru noi toţi. Era un copil foarte bun, extraordinar, cu rezultate remarcabile la învăţătură. A terminat clasa a 12-a cu medie peste 9,50, iar astăzi avea prima probă la Bacalaureat. Dorea să dea admitere la Academia de Poliţie, la Drept. Era pasionată de lege şi dreptate“, a declarat Janet Hârbu.     

„Ai fost luată prea devreme din lumea aceasta“

Colegilor şi prietenilor nu le vine să creadă că Andreea Diana Oaida nu mai este. Pe contul de Facebook al tinerei, mesajele de condoleanţe au fost postate neîncetat. Redăm câteva dintre acestea, cu precizarea că ortografia şi punctuaţia aparţin celor care au postat.
 

„Dumnezeu să te ierte, Andreea! Mereu te-am văzut zâmbind şi râzând prin liceu, niciodată nu te-am văzut tristă sau supărată. Erai o persoană plină de viaţă. De fiecare dată când ieşeam în pauză şi te vedeam, tu râdeai, erai fericită. Ai fost luată prea devreme din lumea aceasta. Nu te voi uita!“
 
„Nu pot să cred... habar n-am ce să spun... Dumnezeu să te ierte!“
 
„Dumnezeu să te ierte, suflet bun şi vesel! Zbor lin!“
 
„Asta-i (n.r. «Mă ucide ea» - Mihail) melodia noastră de la banchet pe care am dansat cum ştiam noi mai bine şi pe care, cu siguranţă, nu o voi mai uita.“
 
„Nu îmi vine să cred! Cât de trist! Dumnezeu să te ierte!“
 
„Îngeraş mic, de ce ai plecat? Dumnezeu să te ierte, puiule.“
 
„... Nu am cuvinte... Dormi în pace, suflet blând.“
 
„Pentru voi 3 (Mircea, Maria Mădălina, Andreea Diana), plângem toţi cei ce v-am cunoscut!!! Sper să vă fie mai bine acolo sus, printre îngeri.“
 
„Ai plecat mult prea devreme dintre noi! Îţi voi păstra vie amintirea şi râsul colorat! Zbor lin…“
 
„Dumnezeu să te aibă în pază! Încă un suflet tânăr a plecat dintre noi aşa devreme, ne-ai lăsat pe toţi fără cuvinte... Dumnezeu să te odihnească!“
 
„Dumnezeu să te odihnească, Andreea! Nu îmi vine să cred nicio secundă că ai plecat, parcă ieri vorbeam cu ce te îmbraci la banchet. Ai plecat mult prea devreme!“
 
„În loc să-ţi urez felicitări pentru bacul ce trebuia să urmeze... Dumnezeu să te odihnească! Nu o să te uit niciodată, cuvintele sunt de prisos...“
 
„Ai plecat prea devreme, Andreea, copil frumos, vei rămâne în sufletele noastre! Să te odihneşti în pace, sper într-o lume mai bună!“
 
„Plâng fără să mă pot opri... Unde eşti, puiule?... De ce ai plecat atât de devreme? Cu cine voi mai râde eu fără suflare? Unde sunt toate visele tale pe care voiai să ţi le îndeplineşti?... Ai grija de tine, puiule, acolo, sus, îmi va fi dor de tine!... Nu o să te uităm niciodată, suflet frumos!“
 
„Dumnezeu să te ierte, Andreea... Tuturor o să ne fie dor de tine... atât echipa, cât şi toţi prietenii tăi. Nu pot să cred ca piticu' de care mă speriam la antrenamente nu mai este printre noi… Dumnezeu să te aibă sub aripa lui protectoare acolo sus!“
 
„Să te odihneşti în pace, suflet curat şi frumos! O să-mi amintesc cât de veselă erai şi de râsul tău colorat! Acum zbori printre îngeraşi şi să ai grijă de acolo de unde eşti de toţi oamenii dragi şi iubiţi ţie!“
 
„Zbor lin, păsă! Dumnezeu să te ierte! De acolo de sus, tu, mami şi tataie să aveţi grijă de neni şi mamaia!“
 
„Odihneşte-te în pace, Andreea, ai fost un om cu un suflet mare, iubitor, încrezător, frumos, sincer. Dumnezeu a hotărât prea repede să devii un îngeraş, O icoană pentru mulţi.“
 
„Doamne, nu îmi vine să cred! E singurul sentiment pe care îl mai am în mine după atâta plâns! Cum? De ce ? De ce fix tu? Întoarce-te, întoarce-te şi hai să râdem şi glumim iar. Un suflet nevinovat şi o colegă nebună ne-a părăsit. Sper să râzi acolo sus cu toţi şi să nu mai fumezi atât de mult. Sincere lacrimi. Ne vei lipsi.“





 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii