Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:34 20 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Eugen, tanarul care a cerut eutanasierea, pomenit la un an de la deces (galerie foto)

ro

02 Dec, 2009 01:40 1918 Marime text
slujba_eugen.jpgCâţiva apropiaţi, dar şi fratele său, au participat la slujba de pomenire realizată de Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie.

Ieri, la Catedrala Ortodoxă Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel a fost pomenit Eugen Constantin Anghel, tânărul care acum aproximativ un an îi cerea preşedintelui României să-i aprobe eutanasierea. „Vă cer imperios să acceptaţi eutanasierea mea. Sufăr de prea mult timp şi am depus nenumărate eforturi eu şi prietenii mei pentru a fi ajutat", scria tânărul de numai 29 de ani în scrisoarea adresată lui Traian Băsescu.

O parte dintre aceşti prieteni, dar şi fratele său, care locuieşti în judeţul Neamţ, au fost la slujba de pomenire. Acesta a precizat doar că durerea lăsată de plecarea lui Eugen este aceeaşi care ar fi existat şi în cazul în care ar fi crescut alături de el.

Totuşi, prietena lui Eugen nu a fost la Catedrală, alături de ceilalţi. Deşi spera să ajungă în ţară, din America, acolo unde a plecat să muncească cu ceva timp în urmă, se pare că a avut probleme cu paşaportul şi din acest motiv a lipsit din rândul celor apropiaţi, prezenţi la slujba de pomenire.

De altfel, nu toţi prietenii lui Eugen au răspuns chemării lui ÎPS Teodosie, deoarece o parte dintre ei au muncit, chiar dacă ieri, de 1 Decembrie, a fost zi liberă.

Arhiepiscopul Tomisului a fost cel care s-a ocupat şi până acum de toate rânduielile creştineşti. „L-am înfiat pe Eugen şi o să avem grijă de tot", declara acum un an ÎPS Teodosie.

Viaţa a mers şi merge mai departe pentru toţi, însă Eugen nu a fost uitat. „A trecut un an... S-a dus foarte repede", a precizat unul dintre prietenii tânărului. Chiar dacă rudele lor nu pot să-i mai aprindă câte o lumânare la mormânt, prietenii lui, adevărata lui familie, deoarece tânărul şi-a petrecut copilăria la orfelinat, mai merg din când în când la cimitir.

Unul dintre apropiaţii lui Eugen, Ilie Cristescu, a precizat că anul viitor vor să amenajeze mormântul acestuia deoarece trecerea timpului şi-a pus amprenta, chiar dacă nu este decât un an de când Eugen a plecat dintre noi, poate, într-o lume mult mai bună şi mai frumoasă, unde să fie fericit „ (...) vreau să plec unde este mai bine, să ajung în rai, poate acolo învăţ să zâmbesc din nou", scria tânărul de 29 de ani, cu puţin timp înainte să piardă lupta cu moartea.

Totuşi, acest final a fost mult dorit şi aşteptat de Eugen, cel puţin la nivel declarativ, având în vedere trecea printr-o suferinţa cruntă de câţiva ani, de când un şir lung de afecţiuni i-au fost depistate, din întâmplare, în urma unui control de rutină.

Ultimele clipe tot pe un pat de spital le-a petrecut. 29 noiembrie a însemnat, pentru Eugen, sfârşitul sau, de ce nu, începutul unei alte vieţi mai frumoase...

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii