LIVE VIDEO-TEXT Eveniment festiv - 20 de ani de activitate a Autorității Navale Române (GALERIE FOTO+VIDEO)
LIVE VIDEO-TEXT: Eveniment festiv - 20 de ani de activitate a Autorității Navale Române (GALERIE FOTO+VIDEO)UPDATE 4
Evenimentul a luat sfârșit.
UPDATE 3
Trei lucrători de la Capitania Portului Cernavodă au fost premiați pentru salvarea unei persoane aflate în pericol de înec în Canalul Dunăre Marea Neagră. Costel Vasiliu, Ionel Loloț si Denisa Nicoară au salvat persoana aflata in pericol de înec, o femeie, pe 6 octombrie. În cadrul intervenției, Ionel Vasiliu a sărit în apă, pentru a-i salva viața femeii.
Dumitrache și Chintoan au dezvelit placa onorifică cu cei care au condus ANR în cei 20 de ani.
La eveniment a fost prezent și Andrian Mihei un alt fost director al ANR.
UPDATE 2
După Marin Chintoan - Uță a urmat la discurs Cosmin Laurențiu Dumitrache, actualul director general al ANR.
Acesta a făcut un istoric al instituțiilor maritime la Constanța.
Este o zi de mare emoție pentru noi toți cei care formăm familia acestei instituții, care stă la baza navigației românești. Pe 10 octombrie 2022, Autoritatea Navală Română a împlinit 20 de ani de activitate. La Mulți Ani! Cred cu tărie că fiecare piatră pusă de-a lungul anilor la temelia instituției a contribuit de o manieră fundamentală la constituirea a ceea ce noi avem datoria să ducem mai departe. Urez la mulți ani ANR si tuturor colegilor mei ce zi de zi își desfășoară activitatea cu înalt profesionalism. ANR are drept obiectiv principal îmbunătățirea serviciilor prin implicarea activă a întregului personal., a mai adăugat Dumitrache.
UPDATE 1
Evenimentul a început. Primul vorbitor este Marin Chintoan - Uță, primul director al ANR, în 2002.
Mă bucur să revăd, în acest mediu atât de familiar mie, oameni cu care am lucrat în urmă cu 20 de ani. Mă bucur să văd și oameni noi, care continuă să perfecționeze această organizație. Mă încearcă un sentiment de mândrie să văd că, după 20 de ani, organizația continuă să funcționeze pe aceleași principii și pe aceeași structură principală pe care a fost fondată. E o validare foarte bună a faptului că instituția a fost clădită cu profesionalism și că toți cei care au continuat au contribuit la dezvoltare. Mă bucur să sărbătorim acest eveniment împreună!, a declarat Marin Chintoan - Uță.
La sediul Autorității Navale Române s-a derulat, astăzi, evenimentul ce a marchat 20 de ani de la înființarea instituției.
„Octombrie 2022 marchează împlinirea a 20 de ani de activitate a Autorității Navale Române. 20 de ani în care asigurarea siguranței navigației, securității navelor și prevenirea poluării au reprezentat misiunea noastră. 20 de ani în care motto-ul «Siguranță prin Calitate» ne-a ghidat și a sintetizat elementele definitorii ale activității noastre“, se arată într-un comunicat al ANR.
Evenimentul a fost deschis de Marin Chintoan - Uță, primul director al ANR, iar apoi a vorbit Cosmin - Laurențiu Dumitrache, directorul general al Autorității Navale Române, care, ulterior, împreună cu Marin Chintoan - Uță, a dezvelit placa onorifică pe care stau scrise numele tuturor celor care au condus destinul Autorității Navale Române în cei 20 de ani.
În holul central al ANR, se găsește și o expoziție documentară care îi trimite pe vizitatori pe valurile istoriei și îi duce la începuturile primelor căpitănii de port, încă din anii lui Alexandru Ioan Cuza, primul domnitor al Principatelor Române Unite.
Autoritatea Navală Română este autoritatea centrală de specialitate din subordinea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, în domeniul siguranței navigației și al securității navelor.
ANR este organizată și funcționează potrivit prevederilor Hotărârii de Guvern nr. 1133/2002 și a Ordonanței de Guvern nr. 42/1997 privind transportul maritim și pe căile navigabile interioare, cu modificările și completările ulterioare.
Autoritatea Navală Română este o instituție publică cu finanțare extrabugetară, cu personalitate juridică, înființată prin fuziunea Inspectoratului Navigației Civile cu Regia Autonomă „Registrul Naval Român“. În urma fuziunii, ANR a preluat toate drepturile și obligațiile celor două persoane juridice care s-au desființat.
Structura organizatorică a Autorității Navale cuprinde aparatul propriu central (constituit din direcții, servicii, birouri, compartimente) și organele teritoriale operative, care își desfășoară activitatea în teritoriu.
Aparatul central al ANR are în componența sa serviciile funcționale, Direcția Siguranța Navigației, Securitatea Navelor și Personal Navigant, Direcția Tehnică, Direcția Juridica, Reglementări și Resurse Umane, Direcția Economică, Centrul Maritim de Coordonare și Serviciul PSC/FSC.
Organele teritoriale operative sunt unități fără personalitate juridică, aflate în subordinea aparatului central, constituite din căpitănii de port și inspectorate tehnice. În subordinea Autorității Navale se află cinci căpitănii zonale la Constanța, Tulcea, Galați, Giurgiu și Drobeta Turnu Severin, cărora li se subordonează căpităniile de port și oficiile de căpitănie din zonele de jurisdicție specifice. Zonele de jurisdicție ale organelor teritoriale operative se stabilesc de către directorul general și se aprobă de către Consiliul de Conducere al ANR.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Vezi toate STIRILE VIDEO!