Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
12:14 04 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Eveniment special la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” Constanța Lansarea volumului „Cronica perioadei 2021 - 2023“ și inaugurarea Laboratorului de Matematică-Informatică „Mihai Contanu“ (FOTO)

ro

03 Oct, 2024 13:07 1020 Marime text
Eveniment la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” din Constanța, azi, 03 octombrie 2024. 

În întâmpinarea Zilei Educației, la sediul gimnaziului din str. N. Iorga, nr. 16, are loc un eveniment dedicat școlii și oamenilor săi, și anume lansarea volumului „Cronica perioadei 2021 - 2023” și inaugurarea laboratorului de matematică-informatică „Mihai Contanu”, reputat profesor de matematică ce a pregătit generații întregi de elevi de la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân”, anunță reprezentanții instituției de malul mării. 

Acesta este un eveniment de mare importanta în viața întregului colectiv de la CNMB.

UPDATE 1 

Prof. Janetta-Daniela Bărăitaru, director adjunct al colegiului și Vasile Nicoară, director CNMB și autor al cărții sunt prezenți la eveniment. 

UPDATE 2 

Un moment deosebit este dedicat evocării profesorului Contanu, care nu mai este printre noi. 

Născut la Iași, în 28 octombrie 1951, Mihai Contanu a urmat studiile Liceului „Mihai Eminescu” din  Constanța și ale Institutului Pedagogic Constanța, începând să lucreze în învățământ din toamna anului 1978.

A fost, pe rând, profesor de matematică la Școala Generală nr. 16 Constanța, Școala Generală nr. 28 Constanța și din 1 septembrie 2001, la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân“ Constanța.

Familia Contanu a făcut o donație de 15.000 de euro.

Printre sponsorii laboratorului se numără și Fundația „Alumni“ a Colegiului Național „Mircea cel Bătrân“, Comvex SA, Portul Constanța. 
 

UPDATE 3 

Fiul regretatului profesor ia cuvântul. Acesta a investit în laborator, atât el cât și soția acestuia. Laboratorul este în memoria profesorului decedat. 

Sunt două motive pentru care fac acest lucru: odată în amintirea tatălui meu, care a vrut să facă performanță, și al doilea motiv, pentru colegiu. Am multe memorii plăcute, a precizat Claudiu Contanu.

UPDATE 4 

Evenimentul continuă cu inaugurarea laboratorului. 



UPDATE 5

Ia cuvântul Radu Dragomir. 

Avem calculatoare cu pachete Windows și Office. Deja sunt în utilizare 25 de PC- uri. Calculatoarele sunt performante și pot fi utilizate mult timp de acum încolo .

Profesorii își aduc aminte cu mare drag de prof. Contanu. Contanu avea grijă ca elevii să aibă parte de toate softurile. Sunt foarte emoționați. 

UPDATE 6

Un profesor are doar cuvinte de laudă la adresa regretatului prof. Contanu:

Contanu a fost un cumul de excelentă. A fost un coleg desăvârșit. Era prototipul dascălului.

Contanu a fost un optimist matematic.



 A vorbit și un elev despre prof. Contanu. Acesta a mărturisit ca prof. Contanu l-a ajutat foarte mult și l-a adus pe calea cea bună. 

UPDATE 7

Urmează lansarea de carte. 

UPDATE 8

Ia cuvântul directorul adjunct, prof. Janetta-Daniela Bărăitaru:

Prim intermediul excelenței sărbătorim viitorul. Cartea înregistrează activități variate. 

 Personal, sunt încântată pentru că am contribuit la carte prin activitățile mele. 

UPDATE 9

La cuvânt este Luminița Belcin, profesor de limba română. 

 Istoria acestei familii, familia mircistă, se scrie de mult în cronici.   

 Ce au așternut colegii mei pe hârtie, contribuie la CNMB. Pentru mine, a fost o mare provocare și am încercat să o fac cât mai bine. 

Rubricile au rămas de tradiție. Conținutul lor s-a schimbat și reflectă foarte bine spiritul mirciștilor, reușitele elevilor. Cronica va deveni o pagină de istorie. Sunt nu doar date tehnice, ci și impresii. Sunt și capitole statistice cu participările elevilor la concursuri. 

 Sunt și probleme de matematică concepute de elevii noștri. Sunt și performanțele sportive. Este și un capitol dedicat celor care nu mai sunt printre noi... profesori care nu mai sunt printre noi.  

 Aceasta salută și articolul fostei eleve Elena Galani. Ultimul capitol este dedicat statisticilor.
 

UPDATE 10

Vasile Nicoară, director CNMB ia cuvântul. Acesta multumește prof. Belcin. 

Mă inspir din educație, familie, reedităm tradiția din perioada interbelică. Era un mare efort să scoți o carte.  Aș vrea ca viitorii manageri să nu neglijeze acest aspect fundamental.

 Am cunoscut oameni extraordinari. Voi invoca memoria prof. Feiter. Fiind un fost director al bibliotecii, știa cum să facă documentare. 


Mai multe imagini de la eveniment puteți vedea în secțiunea „Galerie foto“ a materialului.  



Citește și:

Zi grea pentru elevii și profesorii Colegiului Național Mircea cel Bătrân ConstanțaProfesorul Mihai Contanu, condus pe ultimul drum (GALERIE FOTO)

Elevii de la Colegiul Național Militar Constanța, premianți la Concursul Județean Plurilingvistic și de Creație Artistică „Creo-Creare”, ediția a IX-a
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii