Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:09 30 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Eveniment UNPR-RSE la Constanța LIVE TEXT. Aniversare de un an și semnarea unui protocol de colaborare strategică cu partenerii din Ucraina (FOTO+VIDEO)

ro

29 Jun, 2024 11:15 736 Marime text

Un eveniment special organizat de Uniunea Națională a Patronatului Român-Regiunea Sud-Est (UNPR-RSE) are loc azi, 29 iunie 2024, în Constanța.
 
Acest eveniment marchează aniversarea de un an a UNPR-RSE și va include semnarea unui protocol de colaborare cu Uniunea Antreprenorilor întreprinderilor Mici, Mijlocii şi Privatizate din Ucraina.
 
Obiectivele principale ale protocolului sunt facilitarea stabilirii de contacte între comunitățile de afaceri din România şi Ucraina şi identificarea de parteneri eficienți pentru cooperare la nivel de întreprinderi, organizații şi firme dar și asigurarea comunicării şi coordonării între UNPR-RSE şi Uniunea Antreprenorilor întreprinderilor Mici, Mijlocii şi Privatizate din Ucraina, respectând toate protocoalele necesare pentru cooperare.
 
Evenimentul are loc la Hotel Del Mar din Mamaia.
 
Agenda evenimentului este compusă din:
 
29 iunie 2024

Ora 10:30-Primirea invitaților
Ora 11:00 - Prima sesiune, care va include:
• Semnarea protocolului
• Discursuri ale reprezentanților autorităților române

Sesiune de întrebări şi răspunsuri (Q&A)
 
Ora 13:15-13:45: Conferinţă de presă
 


UPDATE 1 

La eveniment sunt prezenți: Prokopchuk Ihor - ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Ucrainei în România, Ionuț Rusu-viceprimarul municipiului Constanța, Stelian Gima - vicepreședinte CJC, deputatul PNL Mircea Banias, George Vișan - director comercial CN APMC, Florin Goidea - președintele CN ACN Constanța, Daniel Constantin Moraru președinte UNPR RSE, Sorin Chiriță-președinte Asociației pentru Dezvoltare Regională și Politici Europene.


UPDATE 2 

Evenimentul este prezentat de Pavel Bartoș.


UPDATE 3

Ia cuvântul Daniel Constantin Moraru.

Daniel Constantin Moraru

"Este esențial ca operatorii economici mari să transfere cunoștințele către operatorii mici. Competivitatea României pe piața economică se confrunta încă cu provocări. Printre beneficiile protocolului de azi se numără extinderea relațiilor comerciale, stabilirea de contacte și parteneriate între cele două țări. Succesul acestui protocol depinde de efortul nostru comun", a spus Daniel Constantin Moraru, președintele UNPR RSE.

UPDATE 4 

Deputatul Mircea Banias este la cuvânt. 

"Este un război nedrept! Trebuie să ne păstrăm speranța că pacea va veni cât se poate de repede, în condițiile în care frații noștri ucraineni să fie mulțumiți și să poate să își reclădească și să își construiască țara așa cum au avut-o înainte. România poate să ajute Ucraina". 


UPDATE 5 

Viceprimarul Rusu ia cuvântul. 

"Pentru ca afacerile dumneavoastră să crească, trebuie să trăiți într-un oraș sigur. Acesta este rolul autorităților publice locale. Ușile primăriei sunt mereu deschise", a transmis Ionuț Rusu, viceprimarul Constanței. 

UPDTE 6

La cuvânt este Stelian Gima, vicepreședinte CJC. 

"Parteneriatul va aduce doar beneficii, cum ar fi locuri de muncă. Suntem siguri că acest protocl va crea un mediu de afaceri sigur. CJC va oferi suportul necesar mediului privat. De altfel parteneriatele pubic-private crează un mediu de afaceri dinamic și prosper", a mai punctat Stelian Gima, vicepreședinte CJC.

UPDATE 7

Ia cuvântul Sorin Chiriță, președintele Asociației pentru Dezvoltare Regională și Politici Europene.


"Oamenii vor un mediu mai bun, care să ducă la dezvoltare. Fondurile europene sunt necesare în acest sens. Cooperarea  cu Ucraina și Republia Moldova poate duce la crearea competitivității companiilor din cele trei țări ", a transmis Sorin Chiriță, președintele Asociației pentru Dezvoltare Regională și Politici Europene.

"Împreună suntem o voce", a transmis Viorel Panait, președintele Organizației Patronale Constanța Port Buisness Association.


 Viorel Panait
UPDATE 8

Anton Traian Antoniadis ia cuvântul în continuarea evenimentului. 

 

 "Mediu de business este o chestie din care se nasc afaceri, prietenii, relatii. Oar viitorul arata bine" ,a punctat Anton Traian Antoniadis.


UPDATE 9

În continuarea evenimentului, vorbește Florin Goidea - președintele CN ACN Constanța. 

Sunt foarte bucuros că se semnează acest protocol între antreprenorii români din zona aceasta și ucraineni. Canalul Dunăre Marea Neagră asigură 30% din transportul de mărfuri al Portului Constanța.  Doresc succes acestei uniuni. 

UPDATE 10 

La cuvânt este George Vișan.

Portul Constanța e principalul motor economic al regiunii de sud-est. Portul Constanța și-a câștigat o nouă poziție geostrategică. 

Cifrele pe care in ultimii ani am reușit să le atingem sunt istorice. Fiecarw din cei care contribuie la cifrele Portului au înțeles că trebuie să facă investiții și să contribuie cât mai activ. 

UPDATE 11 

Wladimir Boboshko ia cuvântul. 

România transportă cereale cu utilaje din Ucraina. Mulțumesc din partea Ucrainei pentru ajutorul primit din partea domnului Moraru la începutul războiului din Ucraina.  

A ajutat ucraineni cu mașini, cu cazare. Mulțumesc România! 


UPDATE 12

Evenimentul continuă cu semnarea protocolului. 


A fost semnat protocolul între Uniunea Națională a Patronatului Român-Regiunea Sud-Est (UNPR-RSE) și Uniunea Antreprenorilor Întreprinderi Mici și Mijlocii și Privatizate din Ucraina. 


UPDATE 13 

Ia cuvântul Vyacheslav Bykovets. 

Profit de ocazie să transmit cele mai sincere urări de bine fostului prim ministru al Ucrainei, care este fondatorul organizației noastre.  


Am sprijinit prin organizația noastră mediul de afaceri din Ucraina. Evenimentul de azi e foarte important pentru noi , pentru că avem susținerea prietenilor noștri români. 

Date despre ambasadă 

Ambasada este o platformă dinamică şi inovatoare, dedicată dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii (IMM-uri). Ca accelerator şi hub pentru startup-uri, oferim resursele și expertiza necesare pentru a transforma ideile în afaceri de succes.

La Ambasadă, ne dedicăm construirii unei comunități vibrante şi progresive, unde inovația și spiritul antreprenorial să prospere. Vrem să fim catalizatorul schimbării şi motorul creșterii economice durabile, sprijinind antreprenorii aspiranți în eforturile lor de a atinge succesul.

De ce să alegi Ambasada?

Facilităm stabilirea de parteneriate strategice cu companii din diverse industrii la nivel global şi promovăm un ecosistem economic vibrant, bazat pe colaborare şi inovație. Asigurăm un mediu de afaceri sănătos şi dinamic prin construcția unei platforme de tip bursă de investiții.- precizează reprezentanții Ambasadei. 

UPDATE 14 

Concluziile de la finalul evenimentului îi aparțin lui Daniel Constantin Moraru, președinte UNPR RSE. Acesta a mulțumit presei prezente la eveniment.

Scopul acestui protocol este de a reliza venituri, profituri și de a dezvolta mediul de afaceri, de crea colaborare între toate companiile și de a scoate în evidență calitățile managerilor de top.






PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și:

LIVE TEXTUniunea Națională a Patronatului Român - Regiunea Sud-Est (UNPR-RSE) lansează un nou studiu de piață, la Constanța (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii