Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
18:51 09 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ex-colonel acuzat de cămătărie Nicolae Aldea, dat în judecată de victimele sale în ziua în care a fost arestat

ro

15 Jun, 2012 01:00 4264 Marime text
jandarm-MarianaCiuculeaca.jpgDe după gratii, fostul colonel de jandarmerie Nicolae Aldea, care şi-ar fi creat o reputaţie de cămătar temut prin oraş, pare să nu le mai inspire aceeaşi teamă victimelor sale. Arestat inclusiv pe motivul că ar putea influenţa părţile vătămate dacă ar fi lăsat în libertate, Aldea se află în prezent închis în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa. În paralel, încurajaţi de turnura situaţiei, constănţenii care au avut de suferit intrând în legătură cu Nicolae Aldea, după ce au apelat la serviciile sale, despre care anchetatorii spun că ar fi constat în cămătărie, s-au adresat instanţelor de judecată, solicitând anularea actelor încheiate cu acesta.

Un astfel de caz este cel al Anei Maria Ciciu. Femeia s-a adresat Judecătoriei Constanţa în data de 13 iunie, adică a doua zi după ce poliţia anunţa destructurarea presupusei reţele de cămătărie ce ar fi fost coordonată de Nicolae Aldea şi în aceeaşi zi în care individul, alături de cele două presupuse locotenente ale sale, Mariana Ciuciuleacă (fostul lider local al unui partid politic) şi Valentina Stănculescu, au primit mandatele de arestare valabile o lună. Potrivit informaţiilor afişate pe Portalul instanţelor de judecată, cauza a fost înregistrată pe rolul Secţiei civile, având numărul 14932/212/2012. Obiectul dosarului este reprezentat de o cerere privind anularea unui act, fiind vorba mai exact despre „anularea absolută parţială" a acestuia. Părţi în proces sunt Ana Maria Ciciu, în calitate de reclamant, precum şi Nicolae Aldea, care este pârâtul. Procesul este programat să înceapă pe data de 23 octombrie 2012, după vacanţa judecătorească, urmând să intre în atenţia completului C32 al Judecătoriei Constanţa. Foarte interesant, aşa cum afirmam anterior, în aceeaşi zi în care Ana Maria Ciciu a cerut instanţei anularea contractului semnat cu Aldea, alţi judecători, de această dată din cadrul Tribunalului Constanţa, au decis încătuşarea fostului colonel de jandarmerie, inclusiv pe motiv că ar putea influenţa victimele dacă ar fi lăsat în libertate.

Presiuni şi înţelegeri frauduloase

Mai exact, în dosarul penal cu numărul 6921/118/2012, cauză în care s-a discutat şi ulterior s-a decis arestarea preventivă a lui Aldea, Ciuciuleacă şi Stănculescu, instanţa a hotărât în privinţa fostului şef din Jandarmeria Constanţa că acesta reprezintă un adevărat pericol public. În cuvintele instanţei, Aldea a primit mandat de arestare preventivă întrucât lăsarea sa în libertate constituie un pericol concret pentru societate, dar şi pentru că „există date că inculpatul exercită presiuni asupra persoanei vătămate sau că încearcă o înţelegere frauduloasă cu aceasta". La rândul lor, Mariana Ciuciuleacă şi Valentina Stănculescu au fost arestate întrucât ar fi, şi ele, pericol public. Decizia privind emiterea mandatelor de arestare pe numele celor trei suspecţi a fost luată în urmă cu două zile de magistraţii Tribunalului Constanţa, în completul prezidat de judecătoarea Nermin Apzait. În cursul zilei de ieri, Mariana Ciuciuleacă, urmată de Valentina Stănculescu şi apoi de Nicolae Aldea, au declarat recurs împotriva hotărârii Tribunalului. Recursurile celor trei vor fi analizate de Curtea de Apel Constanţa, în şedinţă publică. Cei trei sunt acuzaţi că, alături de alţi trei suspecţi, cercetaţi în libertate, dar cu interdicţia de a părăsi localitatea de domiciliu, s-ar face vinovaţi de cămătărie, spălare de bani, şantaj şi sechestrare de persoane. Conform anchetatorilor, prejudiciul s-ar ridica la circa două milioane de euro. Cazul este instrumentat de procurorii Serviciului Teritorial Constanţa al DIICOT.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii