Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
18:18 08 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Exercitiu de incendiu la SC Chimpex SA

ro

30 Apr, 2010 03:13 2432 Marime text
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea şi toate structurile profesioniste de intervenţie în situaţii de urgenţă au desfăşurat, ieri, un exerciţiu complex de testare a planului de urgenţă externă la SC Chimpex SA.

Pe amplasamentul SC Chimpex SA, situat în incinta Portului Constanţa, conducătorul unui încărcător tip wolla, a suferit un atac ischemic tranzitoriu şi şi-a pierdut cunoştinţa, provocând astfel răsturnarea utilajului. Ca urmare, motorul s-a supraîncălzit şi s-a produs un incendiu ce s-a propagat la azotatul de amoniu existent în depozit.

Dispecerul şef de tură a declarat urgenţă pe amplasamentul societăţii şi a pus în aplicare Planul de Urgenţă Internă (PUI). În timpul intervenţiei, aparatul de respirat al unui muncitor s-a defectat şi a inhalat gaze cu oxizi de azot şi amoniac. Acesta a fost evacuat rapid şi i s-a acordat primul ajutor.

ISU Dobrogea a dispus alarmarea structurilor profesioniste de intervenţie în situaţii de urgenţă, a trimis în zonă grupa operativă pentru evaluarea situaţiei şi a ordonat întrunirea Centrului de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei (CJCCI).

Grupa operativă a informat CJCCI despre situaţia din teren, a solicitat suplimentarea forţelor de intervenţie şi a pus în aplicare Planul de Urgenţă Externă (PUE).

ISU Dobrogea, în colaborare cu SC Chimpex SA, a propus preşedintelui Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă să dispună declararea stării de alertă în zona afectată, introducerea semnalului „alarmă la dezastre" şi transmiterea recomandărilor pentru menţinerea măsurilor de protecţie a populaţiei.

Structurile profesioniste au reuşit să stopeze emisia de noxe. S-a hotărât evacuarea Liceului Lucian Blaga, cu sprijinul RATC Constanţa.

Între timp, incendiul din depozit a fost stins, însă măsurile de siguranţă au fost menţinute încă o oră, după care a fost introdus semnalul „încetarea alarmei".

Acest exerciţiu a urmărit testarea planului de urgenţă, evaluarea stadiului pregătirii personalului cu funcţii de decizie, evaluarea reacţiei populaţiei şi a angajaţilor din cadrul zonelor de planificare la urgenţă, precum şi dezvoltarea deprinderilor de lucru în echipă a personalului din cadrul forţelor de intervenţie.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii