Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:12 12 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Explozie pe o navă străină în Zona Economică Exclusivă a României. Asistență oferită de nava MAI 0201 în apropiere de Constanța

ro

12 Sep, 2024 18:30 213 Marime text
Polițist de Frontieră. Sursa foto: ZIUA de Constanța
 
  • În noaptea de 11 spre 12 septembrie 2024, comandantul unei nave civile, sub pavilion străin, aflată în afara apelor teritoriale ale țării noastre, dar în Zona Economică Exclusivă a României, la aproximativ 30 de mile marine (aproximativ 55 de km) de localitatea Sf. Gheorghe, fiind în marș de la Cernomorsk (Ucraina) către Istanbul (Turcia) a transmis un mesaj radio prin care informa că la bordul navei a avut loc o explozie.
     
În noaptea de 11 spre 12 septembrie 2024, comandantul unei nave civile, sub pavilion străin, aflată în afara apelor teritoriale ale țării noastre, dar în Zona Economică Exclusivă a României, la aproximativ 30 de mile marine (aproximativ 55 de km) de localitatea Sf. Gheorghe, fiind în marș de la Cernomorsk (Ucraina) către Istanbul (Turcia) a transmis un mesaj radio prin care informa că la bordul navei a avut loc o explozie, transmite un comunicat din partea Gărzii de Coastă.

Comandantul navei a solicitat schimbarea rutei de navigație către Constanța în vederea evaluării efectelor.

Nava maritimă de supraveghere MAI 0201, aflată în misiune de patrulare și supraveghere a zonei de responsabilitate, a fost trimisă în apropierea navei care a transmis mesajul, în coordonare directă cu Autoritatea Navală Română, în vederea acordării asistentei în caz de necesitate. Nava Poliției de Frontieră a ajuns în apropierea navei. În urma relaționării cu comandantul, acesta nu a solicitat asistență.

Până în acest moment nu a fost necesară intervenția polițiștilor de frontieră pentru salvarea de vieți omenești pe mare în acest caz, a încheiat sursa citată.


Citește și:
Garda de Coastă: Bolid furat din Germania, depistat la Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii