Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:21 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Explozii violente în Ucraina, în apropierea graniței cu România! Mesaj Ro-Alert transmis locuitorilor din județul Tulcea (GALERIE FOTO+VIDEO)

ro

24 Jul, 2024 08:12 705 Marime text
A fost alertă aeriană în cursul nopții în nordul județului Tulcea. De pe malul românesc al Dunăreii s-au putut observa exploziile violente ce au avut loc pe teritoriul Ucrainei. În imaginile surprinse de pe malul Dunărieii se observă flăcări uriașe. 

De asemenea, în cursul nopții trecute, în jurul orei 02:20, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a emis un mesaj de tip RO-alert pentru zona de Nord a județului Tulcea, prin care informa populația despre posibilitatea căderii unor obiecte din spațiul aerian,  pe teritoriul din apropierea graniței cu Ucraina. 

Potrivit ISu Delta Tulcea mesajul RO-alert a fost emis după ce structurile cu rol de apărare și supraveghere a granițelor României au observat, în jurul orei 02:10, mai multe obiecte (drone) care se apropiau de zona de Nord a județului Tulcea. 

„Menționăm că rolul mesajului este unul de informare și prevenire a populației din zona în care acesta este transmis și trebuie tratat ca atare! Trebuie să urmărească indicațiile din mesaj și nu trebuie să intre în panică. 
Structurile de apărare a teritoriului țării, dar și cele de ordine publică sunt pregătite să ofere tot suportul necesar persoanelor care solicită acest lucru și, încă o dată facem precizări asupra faptului că nu zone din teritoriul nostru sunt vizate de atacurile Federației Ruse. 

Menționăm faptul că în cursul nopții trecute au fost 10 apeluri la numărul unic de urgență 112 privind sunetul produs de explozii. 
Cele mai multe apeluri au fost din municipiul Tulcea, iar acestea semnalau faptul ca se aud explozii dar au fost și apeluri prin care cetățenii solicitau informații, iar operatorii dispeceratului din cadrul Inspectoratul pentru Situații de Urgență „DELTA” al județului Tulcea le-au oferit toate informațiile solicitate pentru a înțelege că ceea ce aud se întâmplă pe teritoriul ucrainean“ - au mai menționat reprezentanții ISU Delta Tulcea. 


La ora 03:46, alertă aeriană a încetat.

Localitățile din județul Tulcea în care a fost emis mesajul ro-alert sunt: Jijila, Grindu, Văcăreni, Luncavița, Isaccea, Niculițel, Somova, Tulcea, Ceatalchioi, Nufăru, Frecăței, Hamcearca, Maliuc, Pardina, Chilia Veche, C A Rosetti, Sulina.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii