Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:00 25 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Expoziţie de pictură bulgară, la Mangalia

ro

14 Nov, 2008 03:06 1036 Marime text

Galeriile de Artă „President“, din cadrul Centrului de Afaceri „Marea Neagră“, au găzduit o impresionantă expoziţie de lucrări, realizată de către doi tineri pictori din Bulgaria. Este vorba despre Marina Varentsova-Rousseva şi Nikolay Roussev, membri ai U.A.P. Varna, cât şi ai Asociaţiei Internaţionale a Criticilor de Artă.

Manifestarea a fost organizată de către cunoscutul artist plastic din Mangalia, Luiza Calaidjoglu, care, de-a lungul timpului, a fost gazda a numeroase expoziţii de valoare. La eveniment au participat Lilyana şi Vaselina Savova, organizatoarele Festivalului Internaţional de Artă de la Varna. Prezenţa acestora la vernisaj s-a datorat şi faptului că cei doi tineri artişti sunt membri ai juriului prestigiosului festival. De asemenea, au onorat cu prezenţa vernisajul expoziţiei de pictură Emilia Dabu, preşedintele Clubului Artelor „Solteris“, membru al USR, filiala Dobrogea, Tatiana Odobescu, directorul Muzeului de Arheologie „Callatis“ şi critic de artă, iubitori de cultură din Mangalia.

În prezentarea făcută celor doi artişti bulgari, Emilia Dabu a vorbit invitaţilor despre expoziţiile pe care aceştia le-au avut în Anglia, SUA, Croaţia, Rusia şi, bineînţeles, în ţara natală. Criticul de artă Tatiana Odobescu a evidenţiat influenţa valoroasei şcoli de artă din Rusia asupra lucrărilor celor doi creatori, cu atât mai mult, cu cât aceştia au absolvit Institutul de Arte Frumoase din Sankt Petersburg.

Lucrările expuse pot fi admirate până la sfârşitul acestei luni.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii